Followers

13 August 2017

A Walk to Remember

Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarakatuh,
Selamat hari cuti dan salam hari ahad 😉

Hari ini nadia kena on call untuk ke pejabat,
selain kursus untuk organisasi dan program atau seminar untuk pelajar peperiksaan UPSR / PT3 / SPM - syarikat yang nadia bekerja ni pun buat sewaan bilik seminar di Melaka.

Disebabkan tiada kakitangan lain bertugas, jadi kita kenalah bertugas 😍 Its okay its alright sebab dapatlah kita rezeki lebih.

Walaupun mata memang mengantuk sangat ni, tapi kita kuatkan diri kita dan untuk cuba hilangkan mengantuk tu - mari kita berblogging.

Lama betul tak tulis post pada diri sendiri dan dalam erti kata lain aktif kat blog ni ha. Meh hari ini, nadia nak cerita pasal nadia - alah macam laporan terkini dan sensasi lah.

AKU TANYA APA KHABAR
Alhamdulillah, nadia dalam keadaan sihat dalam masa setahun dua ni. Banyak benda yang berlaku tapi Alhamdulillah tahap kesihatan dalam keadaan baik. Cumanya sekarang ni dalam usaha untuk turunkan berat LAGI dan berusaha untuk dapatkan anugerah zuriat.

Tahun 2016 berlalu dengan baik walaupun pada awal tahun - tarikh keramat 2 Januari 2016, mak nadia yang tercinta telah pulang ke pangkuan Ilahi.

Kemudian, nadia menyambungkan pelajaran untuk ambil Sijil Kemahiran Malaysia tahap 2 di dalam bidang Solekan dan Terapi Kecantikan selama 6 bulan.

Selepas habis pengajian, nadia ambil keputusan untuk bekerja kembali makan gaji dengan syarikat pertama nadia bekerja --- well, sebenarnya kalau difikirkan kembali sekarang ini rasanya pilihan nadia waktu itu agak kurang tepat -- takpelah, kita kena teruskan apa yang kita dah kita putus kan  ðŸ˜‰

Dan di penghujung tahun 2016 pula ditutup dengan kisah tuan suami yang telah tamat perkhidmatan sebagai tentera yang mana - InshaaAllah - nadia akan kongsi perasaan dan perancangan kami berkenaan ini.

Sebelum Tahun 2017 masuk menjengah, nadia dah pasakkan dalam minda nadia bahawa tahun 2017 dan tahun 2018 adalah tahun struggle dan bekerja kuat untuk kami suami isteri bagi menstabilkan kehidupan kami.

Banyak sangat impian kami untuk 3 tahun akan datang, dan usaha itu akan kami mulakan dari sekarang. Boleh awak doakan untuk kami ? Alhamdulillah. Dan sekarang kami sedang berusaha sesungguhnya 😍

APA YANG NADIA BUAT SEKARANG ?
Okey, sekarang ni nadia memegang jawatan sebagai Eksekutif Operasi dan Pemasaran di JRS Training and Event Management PLT di Ayer Keroh Melaka. Bidang tugas memang banyak sebab ianya syarikat kecil yang sedang membesar. Penat? Mestilah tetapi kena selalu positif dan pasak dalam minda yang ini semua adalah pengalaman yang sangat berguna untuk nadia di masa hadapan nanti.

Dalam masa yang sama sedang mengembangkan Projek Kursus Spa Bergerak -- korang boleh tengok blog ini  PROJEK SPA BERGERAK by The Walking Beauty -- dan juga menjadi trainer bagi negeri Melaka.

Dan lagi sedang mengembangkan perniagaan Shaklee nadia yang nadia join sejak tahun 2014 lagi, inshaaAllah. Nak order produk Shaklee boleh la roger nadia ye, hihi.

Ini lah kehidupan nadia sekarang ini, menggunakan semua medium di atas untuk cari rezeki yang halal, membantu tambah nilai pada kehidupan orang lain dan bekerja untuk mendapat rahmat daripada Allah SWT - mudah mudahan, amin ya Allah.


PERANCANGAN MASA HADAPAN
Nadia merancang (dengan izin Allah) beginilah kehidupan nadia dalam masa 2 tahun lagi sebelum menjadi WORKING AT HOME MUMMY yang solehah dan kaya. Itu memang impian nadia lah. InshaAllah ya.

Nak mengembangkan organisasi Shaklee,
nak besarkan lagi empayar NS Home Mobile Spa,
nak beli rumah - rumah,
nak travel bersama keluarga,
dan banyak lagi.

Doakan yah?
Terima kasih.

 
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

12 August 2017

Kursus Spa Termurah di Malaysia


PEMBABITAN AWAL
Ini gambar lama,
gambar lama yang mengubah kehidupan saya sejak 2 tahun yang lalu.
Inilah gambar saya tika mana pertama kali menghadiri training bagi projek The Walking Beauty sekitar bulan Mei tahun 2015.

Bermula saat ini,
saya mula membina spa bergerak tanpa kedai saya dengan modal yang tak sampai RM1000 pun dan dalam masa beberapa bulan ia mampu memberi semula modal yang saya gunakan. Dengan ilmu facial dan urutan wajah yang saya ada waktu - saya mampu dan boleh menjana pendapatan sebanyak RM45 dalam masa 1 jam.

1 jam ye sahabat semua.
Baiklah, katakan kita tolak kos barang mungkin untung bersih sekitar RM 25 / sejam.
Kalau 2 jam? RM 50 dan seterusnya. Kos diatas tidak termasuk dengan kos pengangkutan yang akan dibayar oleh pelanggan sendiri.


NAMPAK PELUANG
Semakin hari, saya semakin jelas dan nampak peluang yang ada di bawah projek TWB ini, dan mengambil keputusan dengan inisiatif sendiri untuk menyambung pembelajaran di dalam Sijil Kemahiran Malaysia di Giatmara dalam bidang Solekan dan Terapi Kecantikan.

Sesungguhnya, sekiranya saudari di luar sana mempunyai kekangan masa - pembelajaran yang melibatkan kelas sepenuh masa amatlah tidak sesuai. Ia memakan masa 6 bulan dan dalam masa yang sama banyak komitmen yang perlu kita berikan.

Peluang menjana pendapatan melalui perkhidmatan spa ini sebenarnya menguntungkan, mempunyai kebebasan masa mengikut fleksibiliti. Bermula dari anak/adik remaja kepada suri rumah, pelajar universiti dan kolej mahupun wanita yang berkerjaya.

Cuma anda perlu cari kursus yang betul, kemahiran yang tepat dan yang pasti modal yang tidak membebankan. Dan selepas itu, anda sudah bersedia untuk memulakan SPA BERGERAK TANPA KEDAI ANDA dimana sahaja anda berada.


KURSUS SPA TERMURAH DI MALAYSIA

Setelah hamper 2 tahun selepas projek SPA BERGERAK - THE WALKING BEAUTY dilancarkan, ia mendapat sambutan yang sangat menghangatkan. Boleh dikatakan hampir di setiap negeri mempunyai agen TWB sendiri.

Selain sistem sokongan yang sangat padu, kos atau modal yang diperlukan untuk menjadi pemilik spa dan belajar kemahiran spa ini sangat - sangat murah !

Beraninya saya?
Ya, saya berani mengatakan kos untuk pakej TWB murah adalah kerana setelah membuat sedikit survey ketika mana semasa belajar di Giatmara, kos kos untuk mendalami kemahiran spa seperti rawatan wajah, rawatan badan boleh mencecah kepada ratusan hingga ke ribuan ringgit. Tambahan lagi, biasanya para peserta tidak akan dibekalkan dengan produk ataupun alatan.


Anda boleh cuba cari mana-mana kelas atau kursus SPA di Malaysia ini yang menawarkan harga serendah kami bersama kelebihan dan manfaat yang kami berikan. Kami JAMIN tiada yang lebih murah berbanding kami.


Semak pakej terbaru kami sekarang.
Tak rugi untuk anda mengetahuinya --- KURSUS SPA BERGERAK TERMURAH 2017


BERTINDAK CEPAT

Kenapa anda perlu bertindak cepat?
Saya akan bagitahu sebabnya.

Bermula pada tahun 2015 modal kursus spa ini hanyalah RM250 - RM300
Dan seterusnya meningkat mengekori peredaran ekonomi semasa di Malaysia.

Pakej RM 399
Pakej RM 600
Pakej RM 750
(* Pakej pakej di atas dibuat mengikut kemahiran yang dibekalkan)

Dan kini RM 899 untuk 4 kemahiran asas spa bagi wajah dan badan, produk, kit percubaan dan alatan spa. Siap semua !!

Dan saya pasti harganya akan lebih tinggi lagi mengikut pasaran semasa.
Bertindak sekarang ! Anda akan merasai kelegaan saya apabila saya memikirkan semula saat saya melaburkan RM 350 pada 2 tahun lepas.

Apa-apa pun,
BETTER LATE THAN NEVER kesayangan semua.


WELCOME TO THE WALKING BEAUTY FAMILY

Dan kami disini menantikan anda untuk bersama-sama mencipta legasi dan fenomen spa bergerak tanpa kedai ke seluruh Malaysia. Rebut harga yang masih MAMPU milik ini bersama 4 kemahiran spa yang mampu menjana income tepi tepi sebanyak RM 1600 sebulan ! Tak nak ke nak?


Berminat ? Nak tahu lebih lanjut ?

Terus WhatsApp selaju-lajunya ke 013-2408600

Lebih mudah,
klik sahaja www.wasap.my/60132408600


PERLUKAN TESTIMONI --- INI KATA MEREKA
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

10 August 2017

Pakej Terbaru Projek Spa Bergerak TWB

Assalammualaikum, salam sejahtera untuk wanita cantik didunia.
Alhamdulillah, bulan Ogos 2017 sudah menjengah!
Bulan baru, buku baru, semangat baru 😘

Dan sekali dengan kedatangan bulan baru ni.
Projek Spa Bergerak dibawah THE WALKING BEAUTY PROJECT juga telah diberikan nafas baru dan penambahbaikan yang sangat-sangat best !!

Kalau sebelum ini, pelbagai pakej yang ditawarkan seperti pengasingan MOBILE SPA dan SELF SPA & BEAUTY PLUS tapi kali ini pakej terbaru yang ditawarkan meliputi keduanya dan lebih terbaik untuk mereka yang ingin memulakan perniagaan spa diatas nama sendiri dengan modal yang mampu milik dan boleh dikatakan sangat rendah !

Iya, SANGAT RENDAH !

4 DALAM 1
Kemahiran terapi kecantikan akan diajarkan secara teori dan praktikal kepada anda,
ia meliputi 4 jenis kemahiran spa iaitu ---

1) Rawatan wajah termasuk kaedah pengewapan, masker, scrub, urutan 
2) Rawatan badan - scrub 
3) Rawatan badan - mandian
4) Rawatan badan - sauna

Dan yang paling istimewa ialah ilmu dan alatan untuk menganalisa kulit muka pelanggan.
Kesemua ilmu ini anda akan belajar dalam modal yang sangat rendah. 

Masih rasa tak berbaloi?
Sabar. Ada lagi yang anda akan dapat selain ilmu iaitu TRIAL KIT SPA dalam kotak The Walking Beauty yang sangat eksklusif !


















APA YANG ADA DI DALAM KIT EKSKLUSIF INI ?
Headband x 1
Span muka x 2
Berus muka x 1
Mangkuk kecil x 1

Dan tambahan produk penjagaan kulit muka (luar dan dalam) daripada rangkaian produk Shaklee yang pasti selamat, berkesan dan semulajadi. Jangan risau ya.

Cleanser
Make-up Remover
Skrub Herba
Masker Protien
Vivix
Collagen Powder
SR Vita-C Plus




Contoh SKIN ANALYZER yang akan diberikan pada anda secara PERCUMA !
Diulangi, PERCUMA !

APA YANG PERLU SAYA BUAT SETELAH HADIRI KELAS / TRAINING ?
Pada kebanyakkan kelas atau kursus, selepas tamat proses belajar terpulang kepada anda bagaimana anda menyusun pelan tindakan dan strategi anda dengan sendiri. 

Tetapi jangan risau sekiranya anda join projek TWB ini, sebab apa?
Kami takkan biarkan anda terkontang kanting dan hilang arah tuju dalam bisnes spa anda ini -- kami akan beri tunjuk ajar bagaimana anda mampu balik modal dalam masa sebulan sahaja 💏

Anda LAYAK untuk masuk ke dalam group sokongan komuniti TWB bersama tokey tokey spa bergerak yang lain dan berkongsi pelbagai tips, petua dan macam - macam lagi. 

EXTRA benefit (1) anda juga akan didedahkan dengan pelbagai ilmu kesihatan dan nutrisi berkenaan kulit wajah, kecantikan dan kesihatan secara menyeluruh !!

EXTRA benefit (2) perbincangan, perjumpaan santai dan mesyuarat secara berkala akan diadakan untuk berkongsi progres masing-masing.

EXTRA benefit (3) percutian bersama tokey - tokey spa dibawah The Walking Beauty ke luar negara, hasil duit spa tau ! Kami sudah ke Perth (album) dan ke Maldives pada September 2017 nanti. 
-----------------------------------

Jadi bagaimana? Teruja?
Jangan tunggu lagi ya -- daftar sekarang dan sertai kami.

Kami dah dapat menjana pendapatan RM 165 dalam masa 3 jam sahaja dari rumah.
Tak seronok sekiranya kami tak kongsi pengalaman ini kepada anda semua yang mana memang sedang mencari-cari medium untuk menjana pendapatan.

Alang-alang jana pendapatan,
boleh jadi cantik untuk diri sendiri dan suami juga !!

Nadia menanti 10 ORANG sahaja untuk bulan Ogos 2017 ini.
10 ORANG untuk dapatkan ilmu ini pada bulan ini.

Untuk pertanyaan dan pendaftaran ---
www.wasap.my/60132408600


Kami tunggu,

Nadia Syakila 
Pemilik NS Home Mobile Spa
TWB Beautician & Trainer
013-2408600

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

16 July 2017

Masalah Jerawat Belakang Badan & Cara Mengatasinya
























Masalah jerawat pada bahagian belakang badan mungkin remeh bagi sesetengah orang akan tetapi ianya serius kerana boleh menimbulkan ketidak selesaan kepada mereka yang mempunyai masalah ini.

Okey, jerawat adalah tindak balas ataupun reaksi yang timbul akibat daripada akar bulu roma tersumbat dan meradang akibat pengeluaran minyak yang berlebihan.

Pelbagai faktor dikaitkan dengan kehadiran jerawat di belakang badan,
antara faktor yang sering dikaitkan ialah ;

1. Banyak berpeluh

Antara faktor yang sering dikaitkan adalah berpeluh dengan banyak dan kemudian tidak mengambil berat mengenai kebersihan seperti terus tidur tanpa mandi atau tidak mengelap peluh dengan bersih.

2. Resdung 

Seringkali kita mendengar bahawa kebanyakkan mereka yang tidak tumbuh jerawat pada bahagian muka tetapi mempunyai resdung akan tumbuh di belakang badan. 

3. Pemakanan yang tidak sihat

Terlalu banyak pemakanan yang pedas dan berlemak juga boleh menggalakkan pertumbuhan jerawat.

4. Faktor Hormon

Dan ianya kebanyakkan berlaku kepada kaum wanita yang mana pada belasan tahun. Kerana masih subur dan perubahan hormon yang drastik telah berlaku.



Secara semulajadi, masalah ini dapat diatasi dengan ;

1. Mandi dengan sabun dan gosok kulit dengan lembut menggunakan sabun.

2. Kerap menukar baju lebih-lebih lagi pada mereka yang sering berpeluh dengan banyak.
3. Kurangkan atau hindari makanan pedas dan berlemak.

4. Banyakkan makan buah dan sayur-sayuran.

5. Jangan picit jerawat yang ada.

6. Kurangkan stress dan tekanan.

7. Bersenam

8. Menggunakan produk yang sesuai dengan kulit. Dan pastikan anda kenal pasti jenis kulit anda sebelum membuat keputusan untuk memakai apa-apa produk penjagaan kulit.


Atau,
anda juga boleh cuba selesaikan masalah jerawat pada belakang anda dengan rangkaian produk Shaklee iaitu Alfafa Complex dan SR Vita C !!


 

Alfafa Complex membantu mengeluarkan dan mengurangkan toksid di dalam badan, manakala SR Vita C membantu mengawal dan mengurangkan minyak pada kawasan permukaan kulit. 

SR Vita C juga membantu melindungi kulit dan memberikan nutrisi yang diperlukan oleh kulit dan badan. 

Rangkaian ini sangat menjimatkan kerana mampu digunakan selama 2 bulan ke atas dengan hanya sekali pembelian. 


Semoga bermanfaat. 

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------
Untuk apa-apa pertanyaan, hubungi saya ;

Nadia Syakila 

013-2408600
Pengedar Sah Shaklee Melaka & Malaysia
Pemilik Spa Bergerak Melaka

## Dengan setiap pembelian produk Shaklee disini anda layak untuk mendapatkan JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN - TIPS EKSKLUSIF - KONSULTASI PERCUMA - LAYAK DIJEMPUT KE WHATSAPP GROUP NUTRISI KAMI ☺

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

10 July 2017

Awas ! Kenalpasti Tanda-tanda Keracunan Makanan


Antara kata hikmah yang boleh menyentapkan jiwa berkenaan makanan adalah yang sering kita dengar iaitu perut adalah tempat bermulanya penyakit. Pernah dengar? Kata-kata ini sebenarnya menyentap jiwa nadia juga. Iyalah, saya seorang pencinta makanan. 

Bermacam jenis makanan yang ada, dari makanan Melayu, India, Cina - dari dalam ke luar negara. Macam-macam ada. Ada makanan yang sesuai dengan rasa dan perut kita, manakala ada yang tidak. 

Dan ada kala, makanan itu baik - baik sahaja, tetapi mungkin pembuatan dan pemprosesannya menyebabkan ianya menjadi penyakit kepada kita.

Mungkin kerana ubat macam bahan pengawet, pewarna dan sebagainya.
Antara lain pula mungkin makanan yang kita makan tu telah tercemar dengan bakteria atau virus-virus. 

Jadi, mari kita cuba kenalpasti apakah tanda dan gejala keracunan makanan yang selalu ada pada kebanyakkan orang, termasuk nadia sendiri ☺

1. Sakit kepala 

2. Perut memulas dan kejang
3. Cirit birit
4. Mual dan muntah
5. Rasa haus
6. Berpeluh-peluh
7. Rasa senak dan angin


Ini antaranyalah. 
Ada pun lagi yang lebih serius berkemungkinan sehingga ada alergik pada kulit, tiba-tiba pitam atau tidak sedar dan sampai tahap keluar cecair or lendir dari mulut.


.


Dan seterusnya bagaimana cara untuk mengurangkan rasa sakit daripada keracunan makanan tu? Antara cara yang boleh diguna pakai gabungan daripada petua dan nasihat doktor ialah ; 


1. Muntahkan apa yang dah dimakan.

2. Bernafas dengan ''deep'' dan perlahan-lahan.
3. Bersihkan mulut sebersihnya.
4. Minum air secukupnya agar tidak terhidrasi.

Dan sekiranya ianya berterusan dan lebih teruk, segera berjumpa dengan doktor ya. Jangan tunggu-tunggu lagi. Macam yang nadia selalu alami ialah doktor akan berikan ubat sakit perut dan keracunan makanan.


Dan paling teruk, kalau betul-betul sakit - doktor akan berikan suntikan tahan sakit dan inshaaAllah selang 2-3 jam ianya akan lega.


Semoga perkongsian ini bermanfaat. 
Pesanan daripada pesakit sakit perut tegar akibat suka makan apa sahaja ;)
Wassalam.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

9 July 2017

Pengambilan Vitamin C Berlebihan Mengundang Maut



Antara vitamin yang penting diperlukan oleh badan kita adalah vitamin C.
Vitamin C diguna pakai bagi melancarkan proses pertumbuhan tubuh, dan dalam masa yang sama ia adalah salah satu vitamin yang penting dalam membina pertahanan dan imun badan. 

Dan yang palik menarik, untuk mendapatkan kulit yang fresh, cantik dan flawless, vitamin C juga menyumbang kepada tekstur kulit yang sihat dan muda.

Sungguhpun begitu, pengambilan / dos vitamin C yang berlebihan membahayakan ! Ia boleh membawa maut. 

Apakah bahayanya?






## Sakit Buah Pinggang ##

Akibat daripada berlebihan vitamin C (yang mana bukan sahaja vitamin C malahan vitamin lain) dan kurang air secukupnya menyebabkan buah pinggang menanggung beban berlebihan. 

## Penyakit jantung ##

## Penyakit diabetes ##

## Cirit - birit dan muntah – muntah

## Tubuh menjadi mudah lemah ##

## Kulit menjadi kemerahan ##


Bahaya bukan?

Jadi, sebelum anda mengambil vitamin C untuk apa - apa tujuan pastikan dos yang diperlukan oleh badan dan pilih vitamin C yang berkualiti, selamat dan semulajadi. 

Terima kasih.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

21 May 2017

Cara Terbaik Mengecilkan Liang Pori Terbuka

Masalah liang pori terbuka adalah masalah yang sering dihadapi oleh kebanyakkan orang terutamanya wanita, betul?

Nadia juga mengalami masalah yang sama, alhamdulillah walaupun masalah si jerawat dah lama tidak menghadirkan diri dengan pengunaan produk penjagaan kulit (luaran) Shaklee tetapi disebab penjagaan/pengurusan muka yang tidak betul menyumbang juga kepada masalah diatas. Silap sendiri kan? Hihi.

Baiklah, jangan cerita banyak.
Kita tengok apakah cara yang terbaik untuk mengecilkan liang pori muka.

1. BERSIHKAN KULIT MUKA SECARA RUTIN

Ya, inilah yang dikatan penjagaan muka yang baik. Bersihkan wajah kita dengan rutin sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Jangan melebih-lebih dan  jangan pula terlalu sedikit. Faham?

Dan yang paling penting, pastikan kita memilih produk penjagaan muka yang betul. Kena tahu jenis kulit muka anda dan produk yang sesuai dengan jenis kulit muka anda. Tak tahu jenis kulit muka anda?

Apa kata kita buat skin analysis (analisa kulit muka) di Spa Bergerak Melaka. 
Ada orang Melaka? Jom whatsapp nadia untuk temujanji 0132408600.

2. TELUR PUTIH

Telur putih mampu mengecilkan liang pori dan dalam masa yang sama memang berkesan untuk membuatkan kulit kita menjadi sangat lembut dan halus.


Caranya mudah, ambil sebiji telur dan asingkan telur putih dan kuning.
Ambil telur putih yang telah diasingkan dan sapukan pada wajah. Biarkan selama 30 minit dan bilas dengan menggunakan air sejuk. Cubalah !



3. LEMON

Lemon mengandungi astringen, iaitu sejenis zat yang mampu mengecutkan liang roma yang terbuka. Selain membantu mengecilkan liang roma, ia juga membantu menegangkan kulit dan liang-liang yang tersumbat. 

Malah, lemon juga membantu mengatasi masalah bintik-bintik hitam pada wajah. Ambil sebiji buah lemon yang telah dikisar atau yang telah dihiris, kemudian sapukan pada muka anda. Biarkan selama 20 minit kemudian bilas menggunakan air sejuk

Wow. Powerful betul lemon ni kan. Untuk detoks boleh, untuk cantikkan kulit muka pun boleh. Terbaik! 

Tips tambahan ialah kita boleh campurkan putih telur dengan lemon juga untuk hasil yang lebih hebat ;)

4. AIS

Caranya sangat-sangat mudah. Ambil kiub ais dan balutkan dengan menggunakan kain, tanpa kain pun boleh. Kemudian, gosokkan / sapukan ais tadi di sekeliling wajah. 

Lakukan pada setiap malam sebelum tidur. Kesannya dapat dilihat selepad 1-2 minggu. Ia juga membantu menghaluskan kulit muka. Ini wajib kena cuba! 



5. LIDAH BUAYA (ALOEVERA)
Lidah buaya juga mampu mengecilkan liang roma yang terbuka dan besar. Ambil titisan air atau isi lidah buaya dan sapukan pada wajah selama lebih kurang 20 minit. Itu kalau bagi yang betul-betul original daripada daunnya.
Tapi kalau tiada, boleh dapatkan mana-mana gel lidah buaya yang sedia ada di pasaran. Oh ya, pastikan berkualiti dan halalan toyyiban ya.
Tambahan lagi, lidah buaya ni sangat mambantu membersihkan dan menyuburkan kulit serta membuang minyak dan kotoran daripada liang-liang yang tersumbat. Jadi peruntukkanlah masa untuknya tau.




6. TIMUN
Timun ya, bukan mentimun. Baiklah, seperti yang kita tahu timun memang sangat elok dan berkhasiat untuk kulit. Memang timun seringkali digunakan untuk menjadi bahan bagi merelakskan muka.
Cara paling mudah ialah potong dan hiris timun dan diletakkan di kulit muka selama 15 minit. Lagi terbaik kalau kita blenderkan timun ni supaya ianya lebih rata dan serap.


Macam mana?
Senang dan mudahkan, yang penting kena disiplin dan buat.
Kalau tak buat tak dapatlah. 

Selamat mengamalkannya.
Pada sesiapa yang nak tahu lebih lanjut berkenaan kulit muka, analisa kulit dan produk penjagaan kulit Shaklee, jom kita pm tepi dengan lebih lanjut.

Sehingga berjumpa lagi,

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

28 March 2017

Keputusan

Assalammualaikum, 
selamat petang dan salam sejahtera untuk semua pembaca blog nadia.
Nadia doakan kalian dalam keadaan sihat dan ceria.

Alkisahnya,
hari ini nadia ingin menulis dan bercerita,
bercerita tentang satu keputusan yang nadia tak jangka-kan.

Sebelum tu, boleh nadia minta doa semua?
Doakan nadia sihat ya.


















Sebenarnya, asbab masalah kesihatan yang begitu merundum selama sebulan ni menyebabkan beberapa orang penting dalam kehidupan nadia bersuara.

Bersuara demi kebaikan diri dan masa hadapan.
Dan orang yang perlu ambil keputusan itu adalah nadia sendiri. 

Pening.

Dalam fikiran rasional sekarang ni pendapat mereka tu tak logik pon actually.
Nadia cuba cakap pada diri yang aku boleh buat, aku boleh pergi tapi suara hati dan refleksi badan dan otak menunjukkan kesan yang berlainan.

Keputusan.

Yes. I made my decision walaupun nadia rasa nadia sangat teruk. Apa yang nadia janjikan, yang nadia canangkan tidak menjadi seperti yang dirancang. Rasa bersalah pada mereka yang terlibat. Rasa malu pada mereka yang telah mendengar cerita dan anganan nadia.

Seteruk-teruknya nadia rasakan sekarang, tapi nadia masih kena buat keputusan dan mengakui kesalahan.

Semoga Allah mudahkan urusan-urusan yang berbaki.
Mudahkan ya Allah.

Jumpa lagi,
Nadia Syakila.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

21 February 2017

Testimoni Vivix Membantu Memulihkan Luka

Assalammualaikum dan salam sejahtera,
Hai pembaca blog nadiasyakila.blogspot.com - semoga anda dalam keadaan sihat dan ceria.

InshaaAllah, hari ni nadia nak share tentang Testimoni Vivix dalam membantu memulihkan luka kencing manis dan pembedahan.

Okey, belum tahu pasal Vivix? 
Jom berkenalan dulu dengan Vivix disini - INFO VIVIX

KISAH SEBENAR

Ini adalah kisah sebenar dan testimoni nadia sendiri. Sebenarnya dah lama nak share berkenaan benda ni tapi rasa segan pada mulanya sebab ia seolah-olah umpama personal life yang mengaitkan nadia dan emak yang mana menghidap kencing manis, mild parkinson (tidak boleh berjalan / aktif) sehingga menyebabkan some blister dan luka-luka.

Tapi, nadia tak boleh berdiam diri. Nadia kena bagitahu juga sebab nadia tahu ramai anak-anak kat luar sana yang sangat sayangkan mak ayah diorang dan mungkin juga sedang mencari - cari alternatif untuk membantu memulihkan kesihatan keramat tercinta mereka.



Disebabkan mak nadia terlalu lama terlantar (lebih kurang 2 tahun) jadi darah tidak berjalan dengan baik. Di akhir-akhir hayat mak masa tu luka-luka menyerang. Mulanya macam gatal-gatal dan ianya semakin membesar.

Nadia akan terus kongsi rentetan gambar yang nadia edit untuk korang melihat sendiri perubahan dan proses yang berlaku.

Yang tak boleh tengok luka-luka, better not okey :)



Kedua-dua luka mak terjadi di kedua-dua belah kaki. Sebelah kanan (tidak silap nadia) luka di sebelah jari kecik dan sebelah kiri luka di bahagian tumit.

Bila ada kencing manis, benda yang kita umum tahu ia akan mematikan tisu dan isi kita, jadinya tu yang macam bernanah dan isi itu membusuk. Untuk mengelakkan kuman dan luka merebak, pembedahan buang isi perlu dilakukan.

Sangat risau sebenarnya sebab mak waktu tu sangat lemah. Mak memang tak boleh bercakap, kurang sedar - jadinya pembedahan itu sangat berisiko. Tapi alhamdulillah, mak stabil selepas pembedahan.



Ini adalah kai sebelah kanan yang mana sedikit tulang juga perlu dibuang sebab sudah dijangkiti kuman. Masa ni memang nadia berikan Vivix pada emak selang sehari melalui tiub. Nak sangat luka mak cepat sembuh samada di bahagian ini ataupun pada bahagian-bahagian lain.

Dan sangat bersyukur masa tu bila setiap hari luka mak sangat cantik (bak kata doktor lah) sampailah minggu yang ke tiga - luka yang sebesar-sebesar tu naik isi keseluruhannya.

Walapun masa tu, mak sebenarnya dalam keadaan lemah tapi progress membaikpulih luka menunjukkan penambahbaikan.

Sampailah saat mak pergi menghadap Ilahi pada 2 Januari 2016, luka di kedua-dua belah kaki rata habis. Allahuakbar ! Mak pergi dengan tanpa luka yang teruk atau berdarah. Kering semuanya. Alhamdulillah !



Bagi nadia, Allah jadikan Vivix sebaik-baik penawar sebenarnya. Hebat sangat ciptaan Allah pad Vivix Shaklee. Nadia memang cadangkan 200% pada anda yang tercari-cari atau nak usaha nak berikan yang terbaik kepada orang-orang yang anda sayang. 

InshaAllah, VIVIX adalah produk premium Shaklee yang selamat, berkesan dan semulajadi. 

Nadia sangat berbesar hati menanti anda sekiranya terdapat apa-apa pertanyaan berkenaan produk Shaklee yang sangat hebat ini dengan izin Allah.

Nadia tunggu okey.
Boleh hubungi nadia melalui WhatsApp (0132408600) 
Semestinya perhatian istimewa dan konsultasi yang terbaik akan diberikan kepada para pelanggan nadia ;)


Boleh kalau nadia nak minta juga jasa baik pembaca blog nadia ni?
Doakan semoga emak nadia ditempatkan dikalangan golongan orang yang beriman.
InshaaAllah - Al Fatihah.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

8 February 2017

Si Pencuri Masa Bekerja

Assalammualaikum dan hai hai hello untuk semua !
Apa khabar hari ini ? Nadia harap dalam saat anda semua membaca blog ini anda dalam keadaan positif dan tersenyum. Senyum tige tau!

Baiklah, nadia nak ajak buat survey ringkas sikit ni.

Kalau boleh tolong tolong tolong tinggalkan komen pada entri dibawah jikalau anda tergolong dalam golongan yang nadia akan nyatakan ini.

Anda bekerja? Anda makan gaji?
Anda juga berniaga? (Tidak kisahlah secara part time atau full time)

Jika jawapan anda ya. Boleh tolong hulur tangan pada sahabat sejantina?
Nak salam sebab kita sama. Yeay ! Yeay ! Yeay !

Kita sekategori dan sama.
Nadia juga seorang pekerja yang masih bekerja di bawah majikan.
Dan dalam masa yang sama menjalankan perniagaan Shaklee nadia ni.




Tak kisahlah apa pun senarai alasan yang kita ada untuk bekerja dan berniaga dalam masa yang sama, nadia pasti salah satunya adalah sebab untuk menaikkan taraf kehidupan dan ekonomi kita, setuju?


Bagi nadia, bekerja dan dalam masa yang sama berniaga bukanlah sesuatu yang mudah untuk kita buat. Tapi nadia juga percaya yang ianya tidak susah. Cumanya SANGAT MENCABAR. Dalam pencarian rezeki ni, sebagai orang Islam kita sememangnya sangat bergantung pada KAF BA RA TA ALIF NUN ~ ingat?

Nadia tulis entry ini adalah sebagai muhasabah untuk nadia sendiri dan dalam masa yang sama untuk saling ingat mengingatkan pada anda yang mungkin juga memerlukan peringatan ini.




Menjaga hak sebagai pekerja dan tidak menggunakan masa bekerja untuk berniaga adalah salah satu tanggungjawab kita pekerja. Setuju?

Nadia masa awal-awal dulu masuk kerja, buat juga kesilapan yang sama. Yelah, macam nadia 2 tahun berniaga Shaklee dari rumah masa ikut suami posting then balik semula ke Melaka kerja pulak kan. Jadi ikut suka hati je promosi sana sini kat medium sosial (astaghfirullah) sampailah bos tegur dengan baik. 

Mula-mula tu macam zap! dan sentap tapi bila kita fikirkan semula, one day aku akan jadi bos pada perniagaan aku sendiri, so kita juga taknak pekerja kita buat macam tu kan? Siapa je yang nak. Ha, silakanlah terus mencuri masa dan keberkatan ye !

Jadi cuba dari hari ke sehari untuk belajar membahagikan masa serta cari penyelesaian untuk buat dua benda ni dalam masa yang sama.

Ini adalah CARA DAN TIPS yang nadia sedang guna pakai sekarang.
Mungkin anda boleh follow dan modify yang mana patut dan boleh komen pada nadia untuk penambahbaikan atau ada strategi lagi best okey?




JADUAL WAKTU @ TO DO LIST

Yesza, bagi nadia benda ni adalah core dalam melancarkan urusan kerja dan perniagaan anda. Nadia ada planner yang cantik (custom made by staff tempat kerja untuk semua) yang mana dalam tu ada MONTHLY PLANNER, WEEKLY PLANNER dan DAILY PLANNER. 

Jadinya, memang kita sebagai pekerja cemerlang dan peniaga berjaya kena fulli utilize benda ni. Catat setiap hari apa yang kita perlu buat untuk kerja di waktu pejabat dan apa yang kita kena buat untuk bisnes kita.



BURUNG HANTU BERDISIPLIN

Apa kena mengena dengan burung hantu daaa. Sebenarnya nadia nak cakap, kerja kerja bisnes kita macam nak promosi, nak pm orang, nak tulis blog, nak setel order (yang bukan urgent) semua perlu dilakukan pada waktu malam.

Balik je rumah , tinggalkan semua hal pejabat (AMARAN KERAS DISINI kenalah pastikan dulu semua kerja pejabat selesai kalau boleh dan pastikan masa dipejabat adalah untuk kerja sahajaa) then barulah boleh tinggalkan ye.

Kita je tahu yang kita ni betul 200% tumpu pada hal kerja di pejabat ketika di pejabat tau kalian, so tepuk dada tanya iman ;)
BUFFER SYSTEM

Pergh, ini part paling best. Korang berniaga online? Ada page? Ada instagram?
Ada group yang ada agen or dropship yang korang kena jaga dan motivate selalu. Gunakanlah BUFFER ni untuk korang post macam-macam di medan sosial. Serius ! Sangat membantu !

Nadia memang sangat rely on Buffer ni. Setiap malam nadia akan setup minimum 7 post untuk fb personal nadia. Even ada yang cakap, fb macam akan hide post daripada Buffer, tapi nadia memang gunakan juga. 

Keberkatan tu lebih penting beb.
Mana tahu bila kita jaga keberkatan Allah bagi berganda-ganda order dan beratus customer untuk kita? Allahumma Ameen.
Kalau kat page fb dah memang ada schedule post jadi dah takda masalah, rite?


Dan akhir sekali, nadia bawakan pesanan daripada Optimus Prime.




No sacrifice
No victory

Baiklah, semoga ingatan untuk nadia ini juga menjadi ingatan untuk semua.
Jom kita bekerja keras dari sekarang untuk masa hadapan yang lebih baik.

Nadia doakan anda yang sama macam nadia ni lebih berjaya, kaya dan beriman. Semoga kerja kita terus cemerlang dan bisnes kita terus maju jaya!

Oh ya, tinggalkan komen / link fb bisnes anda.
Mana tahu kalau-kalau nadia perlukan apa yang anda niagakan.

Jangan lupa ADD nadia di FB.
Ingat ya. Ingat SHAKLEE ingat NADIA SYAKILA.

Wassalam ~

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign