Followers

13 April 2018

Buat Duit Dengan Mobile Spa


Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarakatuh,
Hai semua. Salam sayang untuk yang selalu jengah blog Nadia Syakila ni.
Dan salam perkenalan  kepada mereka yang baru terjumpa blog nadia ni.

Nadia bersiaran jauh nun di Pantai Timur.
Outstation dan perlu bertugas untuk program Matematik Tambahan Perdana di Kemaman dan Pekan untuk adik-adik SPM. Makan kepok Ganu la kita.

Line telefon sangat mencabar,
Tapi inshaAllah, seusai sampai di bandar Pekan malam nanti, line akan jadi sangat best dan berdesup-desup laju (Alhamdulillah, sampai dah !)

Bila tengok adik-adik yang nak ambil SPM,
Teringat pada diri nadia yang ambil SPM satu tika dulu,
Masa waktu sekolah tu nak sangat cepat habiskan sekolah, nak masuk U.
Nak merasa kerja, nak merasa ada gaji, ala nak jadi dewasa cepatlah kiranya. Tetapi betullah apa yang orang tua-tua pesan, sudahnya kita akan merasakan waktu sekolah @ remaja tu waktu paling best dan kurang stress. Setuju?

Lepas je SPM, sementara tunggu result nadia dan kawan cari duit tepi dengan berniaga makan pagi. Bertahan la sebulan lepas tu kami sambung belajar ke peringkat STAM. Dah masuk belajar, mana sempat lagi kan nak hadap bisnes.

Masa tu pulak mana ada online-online ni, kalau tak boleh juga bisnes apa-apa kan. Alangkah bestnya kalau masa tu TWB ni dah ada. Rilek-rilek je buat bisnes mudah ni dimana sahaja daku berada. Kan kan? 

Dan mesti cun melecun sebab lepas SPM je dah pandai spa spa bagi. 
Okey, verangan !




Tapi betullah, kat Melaka boleh,
sambung kat Kelantan pula (sambung STAM di Kelantan)
sambung lagi kat UIA (Nilai dan Gombak).

Tapi takpelah, ada hikmahnya.
Biar lambat asalkan dapat join bisnes mudah spa TWB ni !

Jadi, akak Nadia taknak adik-adik lepasan SPM kat luar sana tu terlepas peluang ni. Akak buka kepada semua dan nak jerit (baca: maklum) pada semua tentang peluang buat bisnes mudah dan magnet duit dengan projek TWB ni.


Adik ni adalah lepasan SPM 2017.
Join TWB sebab nak dapatkan pendapatan sambilan dan cuba berdikari sendiri. Tahniah Adik.

Jadi macam mana?
Nak tahu lebih lanjut berkenaan spa Shaklee ni dan mudahnya bisnes spa ni.
Adik adik akak boleh roger akak nadia okey.

Takpun risik dan spy la FB akak Nadia.
Dan tengok gelombang TWB di sana.

Wassalam dan salam sayang #SpaShaklee daripada,
Kakak Nadia Syakila :)

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

6 April 2018

Kursus Spa The Walking Beauty 2018


Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, 
Semoga awak-awak yang membaca entri Nadia kali ini dalam keadaan sihat serta ceria.

Hari ni Nadia nak berkongsi dengan kalian semua mengenai Kursus Spa The Walking Beauty untuk tahun 2018. Ini bukanlah projek terbaru yang dilancarkan, sejak tahun 2015 lagi dah ada projek ni tau, tak percaya? Nah baca entri lama ni -- 

Jadi selama 3 tahun ini, pelbagai ujian, kajian, pahit getir dan macam-macam lagi penambahbaikan dan perubahan yang telah dibawakan oleh pengasasnya sendiri iaitu Master Ainul Shahrazad untuk kebaikan dan manfaat setiap ahli @ agen di TWB ini. 


Semakin hari semakin ramai yang menyertai TWB ini.
Walaupun semakin lama semakin "MENAIK" yuran ilmu ini tetapi semakin ramai menyertainya kerana mereka nampak "PELUANG" dan "BUKTI" di depan mata sendiri. 

PROJEK TWB ADALAH PROJEK KURSUS SPA TERMURAH
Berikut adalah pakej - pakej projek TWB sejak mula ia diperkenalkan. 
Macam nadia sendiri pun bermula dengan pakej RM350. Murah kan?



Ini adalah pakej terkini (April 2018)

Kemudian, harga terus melonjak dan melonjak. 

Adakah projek ini untuk mengaut keuntungan sematanya?

Percayalah, anda silap jika mempercayai pakej belajar spa ini mahal.
Kerana ada yang lebih mahal daripada ini dan orang lain sanggup untuk menyertainya. 

Ia adalah KURSUS SPA TERMURAH kerana sebab-sebab ini :

ILMU
Ilmu yang diberikan terdiri daripada ilmu kemahiran spa, ilmu kemahiran perniagaan, pemasaran, pentadbiran, ilmu kesihatan, ilmu kecantikan dan banyak lagi. 

KURSUS SPA BERSIJIL
Jangan risau, belajar kursus spa bersama TWB ada juga sijilnya ye. 




PRODUK
Produk daripada rangkaian Shaklee yang berkualiti, selamat, berkesan dan semulajadi. 
Produk yang ada kajian, ada ujian klinikal. Bukan setakat daripada luaran seperti YOUTH SKINCARE (nantikan linknya) tetapi juga rangkaian produk kesihatan dan kecantikan dalaman yang sangat-sangat berkualiti seperti ini --- Shaklee Products 

YOUTH SKINCARE menjalani 8 tahun penyelidikan sebelum dipasarkan.
Lama ke lama nau? 

ALATAN
Alatan yang diberikan. Setiap kali harga pakej meningkat, alatan yang diberikan juga lebih banyak dan mencukupi untuk anda memulakan perniagaan spa anda. Laburkan 2k dan anda boleh terus mula dengan tunjuk ajar + ilmu yang diberikan !

Contohnya seperti pakej terbaru, anda akan dibekalkan dengan beg spa beroda, steamer dan pengurut berion termasuk dengan sponge, hairband dan mangkuk segala.
Wow sangat kan? 



SISTEM SOKONGAN
Sistem sokong yang kuat melalui cara mentoring, coaching secara one-to-one dan secara kumpulan. Bertukar-tukar pendapat, berkongsi tips dan petua disambil berukhwah. 

Ini adalah keistimewaannya projek TWB ini. Kami disini tidak semata-mata mencipta persaingan untuk membuktikan siapa lebih hebat tetapi lebih memikirkan bagaimana untuk berjaya sekaligus membantu untuk orang lain berjaya juga. 

Kan seronok tu kan?
Paling best bila berkumpul ada makan makan. 
Hai la nadia, makan juga difikirkannya !

  



Sayang sangat dengan TWB ni. 
Sayang sangat dengan my spa business with Shaklee. 

Semoga terus kekal dan menuju ke puncak sepeti sahabat-sahabat yang lain yang telah terbukti berjaya dengan projek The Walking Beauty ini. 

Jangan lupa hubungi nadia untuk apa-apa pertanyaan tentang TWB okey?
Sampai kita bertemu lagi ! Salam sayang TWB untuk semua. 


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

31 March 2018

Saat Magika Bersama TWB



Assalammualaikum, 
Semoga kalian dalam keadaan sihat, ceria dan cantik selalu. 

Setelah lama kita tak update apa - apa post, hari ini Nadia nak kongsi dengan korang semua tentang MAGIK ! Aish, tiba-tiba otak teringatkan lagu I've Got Magic in Me. Yes ! Macam itulah keadaan nadia saat ini. 

I've got a Magic in Me.

Alhamdulillah, tahun 2018 ni sudah masuk tahun ke tiga Nadia bersama projek TWB. Dari awal dan hingga kini dan mudah-mudahan sampai bila-bila. 

Kenapa Nadia masih setia?
Ha, inilah yang nadia nak kongsikan. Bila saat magika menerpa dan menyinar kedalam diri, ia umpama Cinderella bertukar menjadi Puteri. 


Tahun keramat sekitar 2015.
Tahun ini adalah titik permulaan perkenalan dengan projek The Walking Beauty yang telah diasaskan oleh Master Ainul Shahrazad (MAS). Waktu tu Nadia menetap di Johor dan apabila mendapat jemputan yang terlalu istimewa ini daripada MAS, dengan izin Allah, Nadia tak lepaskan peluang ini dan terus menjadi ahli The Walking Beauty batch pertama waktu itu. 

Bila campak belakang balik ingat saat masa tu, 
sesama ahli TWB masih boleh kenal mengenali antara satu dengan lain, 
setiap kali gathering pun kita akan kerap bertemu dengan orang yang sama, 
dan sekarang. Allahuakbar ! Terlalu ramai wanita wanita istimewa dan terpilih menyertainya dengan niat dan matlamat yang sama. 


Saat ini adalah waktu pertama kali latihan di rumah MAS, 
bersama dengan Ayu dari Melaka.

Oh, tak sangkanya boleh terjebak dalam dunia kecantikan dan kesihatan.
Nadia tak pernah terfikir pun !


 

Dan saat magika Nadia bersama TWB bermula setelah saat itu daripada pelbagai aspek. Mental mahupun fizikal, ianya menyeluruh !

-
-
-

SENTUHAN MAGIKA TWB #1
KEYAKINAN DIRI

Nadia sendiri tak menyangka, seorang wanita berusia 25 tahun (ketika itu) seorang suri rumah tidak bekerja, seorang yang gem.... (sambunglah sendiri) boleh join projek cantik dan spa. Berkali-kali memikirkan.

Ada ke orang nak spa dengan aku?
Ada ke orang nak jadikan aku cikgu untuk ajar diorang buka spa?

Dan ya. Dengan nasihat, tunjuk ajar serta bimbingan oleh MAS dan juga ahli-ahli TWB yang lain, dengan projek ini dengan izin Allah sambil kita belajar, kita juga berkongsi ilmu tersebut pada mereka yang baru. Ada pelanggan spa, ada juga agen spa. Belajar benda-benda baru, macam mana nak cantikkan diri dengan apa adanya kita, dan macam-macam lagi. 

Beautiful. Its abstract.
Ciptaan Allah, sangat cantik. 
Setuju?



SENTUHAN MAGIKA TWB #2
ILMU

Ye, betul. Ilmu tentang kesihatan, kecantikan, nutrisi, perniagaan, hartanah, apa lagi? Pemasaran, teknik menulis, teknik follow up. eh. Berderet ni kang kalau Nadia nak senaraikan. 


Selepas nadia menyertai TWB, nadia buat keputusan untuk sambung belajar dalam bidang spa dan estetik di salah sebuah institusi kemahiran di Malaysia.

Ya, memang nadia dapat pelbagai informasi. Kemahiran yang diberikan pun memang tip top. Tetapi setelah habis pengajian, semua perlu kuat dan bergerak sendiri. Ia ada sertakan peluang-peluang selepas tamat pengajian, tapi kalau tak rebut, memang kena bergerak sendiri. Tiada mentor dan kawan-kawan yang boleh sokong kita dan tempat untuk kita brainstorm teknik atau idea. 

Tapi inshaaAllah, dengan TWB - bilamana anda menyertainya, semuanya disediakan. Tinggal follow dan yakin !

Inilah istimewanya TWB ni tau.



SENTUHAN MAGIKA TWB #3
TARAF HIDUP (EKONOMI & SOSIAL)


Perniagaan spa bergerak adalah salah satu perniagaan yang boleh dikategorikan sebagai magnet duit. Siapa taknak cantik oi? 

Cuba tengok sekarang, lambakan produk kecantikan kan?
Macam macam ada. Putih, gebu dan sebagainya. 

Istimewanya TWB adalah perkhidmatan spa bergerak yang disediakan untuk menghargai kaum kaum wanita tidak kisahlah isteri, ibu, bujang - kerja atau tidak kerja menikmati ME-TIME mereka. Dimana sahaja. 

Dan dalam masa yang sama, menyertainya membantu wanita-wanita juga untuk menjana pendapatan (juga dimana sahaja) secara sepenuh masa atau separa masa dan projek TWB ni mempunyai 5 penjuru income tau. Wow kan?



Berkenalan dengan kawan-kawan baru daripada pelbagai negeri (termasuk Sabah dan Sarawak) dan pelbagai latar belakang bukankah menyeronokkan? 

Banyak sangat faedah dan manfaat tatkala kita menjalankan silaturahim ni bukan? Hmmmh, semua orang tahu betapa syoknya ada kenalan baru dan baik, ceria (inshaAllah) di TWB. 

Sangat best!
Nah, korang tengoklah sendiri betapa seronoknya kami.

-
-
-

Dan berikutlah sentuhan @ saat magika yang Nadia sendiri rasa bersama TWB.
Sebenarnya ada banyak sangat aspek tau. Tapi nadia taknaklah cerita semua kat sini, nak buat ala-ala elemen tertanya-tanya. Hehe. 

Antaranya adalah, ahli ahli TWB akan bercuti setahun sekali keluar negara untuk wanita sahaja bagi ME-TIME. Asyik penat dengan kerja, rumah dan kelas je kan. Syiokkkan korang? 

(Alah, terkongsi jugak)

SENTUHAN MAGIKA TWB #4
ME - TIME FOR SPECIAL WOMEN





Okeylah. Dah tak tertanya-tanyakan?
 Sampai sini dulu perkongsian Nadia ya. 
Selamat merasai keterujaan kami dan moga Allah jadikan cikpuan @ puan yang sedang membaca entri Nadia ni - salah seorang ahli TWB di masa hadapan dan terdekat ini. Allahumma Ameen. 

Sehingga ketemu lagi !
Wassalam.


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

13 November 2017

My Vision Wall

Assalammualaikum,
hai hai hello.

Malam ni nadia kongsi dengan korang la pasal VISION BOARD - pernah dengar?
Ini adalah dinding bilik tidur nadia,
penuh dengan tampalan target dan impian,
alhamdulillah ada yang tercapai dan ada lagi yang belum. 

Banyak lagi yang belum.
Tapi nadia yakin,
Allah akan makbulkan juga,
lambat atau cepat, kena dengan usaha dan doa serta izinNya, ia akan tercapai satu satu. 

Penting ke ada vision board ni?
In my case, vision wall lah ceritanya.


Sangat penting sebab kita boleh tengok,
kita boleh sedar tentang apa yang kita perlu buat untuk capai impian kita. Tak boleh malas malas, tak boleh lengah lengah.

Kalau perasan,
dulu masa sekolah kalau ada program motivasi mesti penceramah suruh tulis dan letak depan meja belajar nak berapa A. Nadia buat je walaupun tak tahu kenapa.
Dapat target SPM.
Dapat masuk UIA.

The power of writing dan vision board.
Cubalah ! Dia membantu "menyedarkan" minda separa sedar kita dan mendorong perbuatan kita.

Jom capai dan genggam impian sama sama.

#NadiaSyakila
#VisionWall
Semoga bermanfaat !
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

12 November 2017

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com





Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....

Read more: Sini

--------------------------------------------------

Doakan nadia, dah lama tak join contest or GA tau.

Tiba - tiba berdebar pulak. Okey baik.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Dilema Makan Gaji

Assalammualaikum,
hai semua - selamat malam nadia ucapkan.

Malam ni nadia nak bercerita tentang apa yang nadia rasa.
InshaAllah, tiada kena mengena dengan kehidupan orang lain, mahupun merujuk kepada majikan majikan tertentu. Its just a point of view daripada nadia sendiri. 






















Kita bekerja untuk menyara diri sendiri mahupun keluarga.
Wang bukanlah segala-galanya, tetapi kebanyakkan yang segala-galanya tu memerlukan wang. Setuju?

Kebanyakkan bekerja adalah sebab duit. Bila kita kerja kita akan dibayar gaji. 
Tak kisahlah kerja makan gaji atau kerja sendiri. Tapi hari ini nadia sekadar nak berkongsi dilema seorang yang makan gaji. Mungkin betul, mungkin tidak. Mungkin ada yang setuju, mungkin ada yang tidak. 

Nadia serahkan pada korang masing - masing. 
Dah, jom kita tengok carta hits dilema makan gaji.

1. POLITIK PEJABAT
Tak kisahlah kakitangan sesuatu syarikat itu banyak atau tidak. Sekiranya ada orang seperti kaki dengki, pengampu dan sebagainya - nak atau tidak kita pasti akan terbabit juga dengan politik pejabat yang mana mungkin boleh memberikan kesan yang buruk kepada diri sendiri atau orang di sekeliling. 

Tapi tidak dinafikan, ada juga syarikat yang sangat menjaga persekitaraan atau nuansa pejabat supaya sentiasa berada di dalam zon positif. 

2. KEBEBASAN MASA
Ya, kebebasan masa yang terhad. Mungkin perlu kerja over time, mungkin perlu kejar target menyebabkan kita perlu kerja di luar waktu kerja. Dan ya, ia berkait rapat dengan cuti. 

Untuk mereka yang memang bekerja pejabat atau makan gaji sepenuh masa - tidak ada masalah yang agak kritikal di situ, tetapi bagi mereka berniaga atau ada sumber pendapatan lain, mungkin agak sibuk dan penat berbanding mereka yang fokus pada satu satu kerja.

3. DISIPLIN
Makan gaji lebih mengajar makna “selamat” manakala berniaga pula lebih mengajar seseorang untuk lebih berdisiplin. Disiplin akan menjadi perkara yang amat penting kerana apa sahaja yang kita lakukan, kita sendiri yang akan merasa kesannya, baik negatif ataupun positif (Safuan Borhan, 2016)

Sangat sangat betul. Bekerja dan berniaga dalam satu masa yang sama sangat memerlukan disiplin yang sangat sangat sangat tinggi. Waktu kerja adalah waktu dah hak kepada majikan manakala waktu rehat, waktu cuti adalah waktu kita dan itulah waktu berniaga - nadia sedang melalui fasa ini. Doakan ya !























4. PENDAPATAN
Bagi orang makan gaji, pendapatan adalah tetap. Kemungkinan ada yang mengikut komisen atau target tapi kita boleh mengagak gaji yang akan diperolehi pada hujung atau awal bulan. 

Pendapatan orang kerja sendiri sentiasa berubah ubah mengikut usaha dan rezeki. Perlu bekerja dengan lebih untuk menentukan gaji sendiri. 

5. BOS @ MAJIKAN 
Sudah pastilah kalau bekerja sendiri, kita sendiri yang akan jadi bos. Semua keputusan di tangan kita. Tak ada siapa yang kawal apa yang kita perlu buat atau apa yang kita nak buat. Lain pula dengan makan gaji, itu ini ditentukan oleh orang atasan, kita cuma menurut (Safuan Borhan, 2016). 



















Tiada yang betul tiada apa yang salah. 
Semua adalah pilihan dan impian masing-masing. 

Ada je diantara sahabat sahabat rapat nadia yang memilih untuk bekerja makan gaji dan cuba untuk memberikan yang terbaik dalam kerja bagi mendapatkan kenaikan pangkat dan gaji. Bagi mereka itu adalah kepuasan dan pencapaian yang mereka inginkan.

Macam nadia sendiri, nadia lebih memilih kepada untuk bekerja sendiri, membina empayar sendiri, mendapatkan kebebasan masa, kebebasan wang, sentiasa bekerja di mana sahaja - sebab perniagaan bukan macam kerja boleh off dan on dan dalam masa yang sama sentiasa berada di sisi suami dan anak-anak. 

Nadia sedang berusaha. 
Masih bekerja untuk membayar segala hutang piutang dan mengumpul simpanan sebelum nadia berhenti kerja. Dan dalam masa yang sama sedang menjalankan bisnes Shaklee dan paling best PROJEK SPA BERGERAK nadia secara separuh masa bersama dengan hasil yang sangat lumayan dan projek ini sangat simple !

Nadia ada target dan to do list yang nadia perlu buat sebelum hantar surat berhenti kerja kepada majikan. InshaAllah, doakan MISI 2018 nadia berjaya.

Till then.
Semoga dipermudahkan !

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

7 November 2017

Kursus Spa Bergerak Termurah di Malaysia 2017

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.
Semoga korang dalam keadaan sihat dan baik-baik ya.

Korang. korang. oooo korang.
Ada sesiapa diantara pembaca Nadia mempunyai ciri - ciri seperti ini ----

  1. Bekerja
  2. Nak tambah pendapatan sampingan
  3. Berimpian nak berhenti kerja dan nak buat bisnes dari rumah
  4. Minat bidang kecantikan dan spa atau solekan
Kalau semua senarai semak kat atas korang jawab YA. 
Korang wajib untuk tahu berkenaan PROJEK SPA BERGERAK yang Nadia tengah buat sekarang sejak tahun 2015 lagi. 

Projek yang sangat BEST dan khas untuk WANITA.
Memang tak buka untuk lelaki.

Korang boleh buka bisnes spa bergerak korang sendiri dengan menggunakan NAMA KORANG dan yang paling penting dengan kos yang sangat rendah dan risiko yang sangat rendah !

Kita mulakan dengan apa yang ada ditangan.
Tak perlu buat pinjaman untuk buka kedai / spa atau beli alatan canggih canggih.

Dan percaya atau tidak - ramai (termasuk Nadia) jana pendapatan dengan spa ini paling minimun RM50/jam. Per jam ye 💞

Ini antara batch terawal join projek ini. Nampak Nadia?
Macam manalah boleh pegang sijil terbalik ya. 
Alhamdulillah. 
Dah nak masuk tahun ke 3 bersama The Walking Beauty dan mempunyai spa sendiri.
Memang sangat membantu dari segi ekonomi nadia tau.


Okey NEXT !
Nadia nak kongsi lagi, dah la projek ni best semua kan.
Dan yang paling best adalah pada BULAN NOVEMBER ini, korang yang berminat nak belajar kemahiran spa boleh dapatkan MODUL serenda RM 99 ! Serius ar. 

Nadia yang belajar ambil sijil pun makan masa 6 bulan dan duit keluar banyak tau.
Ni ada ILMU RM99 tu. Rugi kalau korang korang tak grab tau.

NAK TAHU APA PAKEJ TU - KORANG TERUS KE LINK NI OKAY.
KALAU BERMINAT TERUS JOIN - DAH TERDETIK DAH TU 😊

--------------------------------------->>>>

Semoga bermanfaat tau.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

6 November 2017

Awas ! Jangan abaikan sakit - sakit pada badan !


KEPALA
Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan SISTEM PENGALIRAN DARAH, SISTEM JANTUNG, dan SARAF OTAK.

PENING/SAKIT DI BAHAGIAN DEPAN KEPALA
Bahagian atas : Menunjukkan penyakit DARAH TINGGI
Bahagian bawah (tengkuk) : Menunjukkan penyakit DARAH TINGGI atau TEKANAN DARAH.

SAKIT KEPALA & RASA GAS KELUAR DARI TELINGA
Menandakan penyakit MIGRAIN.

BISUL DI KEPALA
Tanda pembuangan TOKSIN sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit MIGRAIN.

RASA PENING YANG MEMUSING
Tanda KURANG DARAH atau PENGALIRAN DARAH TIDAK LANCAR.

MULUT/KERONGKONG/LIDAH LOYA/MUNTAH

Tanda penyakit LELAH. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.

MUNTAH DARAH
Darah merah : Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong.
Darah hitam : Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut (i.e. Ulser).

LIDAH RASA TEGANG & PENDEK

Tanda sakit JANTUNG.

KELUAR AIR LIUT YANG PEKAT
Proses pembuangan TOKSIN dari kerongkong akibat jangkitan kuman.

SAKIT DI BAHAGIAN BAHU
Menandakan SALURAN DARAH telah menjadi keras dan fungsi METABOLISME TIDAK SEIMBANG.

KEBAS TANGAN
PENGALIRAN DARAH di bahagian atas badan TIDAK LANCAR.

KEBAS TANGAN KIRI & LENGAN
Tanda-tanda LEMAH atau SAKIT JANTUNG. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.

KEBAS KAKI
PENGALIRAN DARAH di BAHAGIAN BAWAH TIDAK LANCAR.

SAKIT TAPAK KAKI
Menandakan BUAH PINGGANG lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.

SAKIT TUMIT KAKI
Menunjukkan kelemahan fungsi ALAT KELAMIN.

RASA PANAS DI TAPAK KAKI
Penyeimbangan fungsi BUAH PINGGANG akibat LEMAH TENAGA BATIN.

GATAL-GATAL DI CELAH JARI KAKI

Menunjukkan tanda awal PENYAKIT KAKI BUSUK.


KENCING

KERAP KENCING
Menunjukkan BUAH PINGGANG mengandungi kotoran.

AIR KENCING BERKAPUR
Menunjukkan penyakit BATU KARANG dalam buah pinggang.

AIR KENCING BERMINYAK
Menunjukkan BUAH PINGGANG mengandungi kotoran berlemak.

AIR KENCING PEKAT BEWARNA COKLAT

Menandakan proses pembuangan TOKSIN sedang berlaku.

AIR KENCING BERDARAH
Penyakit BATU KARANG atau BUAH PINGGANG LUKA.


BUANG AIR BESAR

CIRIT-BIRIT/KERAP BUANG AIR BESAR
Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar. Jika cirit-birit dengan serta merta selepas memakan RG, ia menandakan PENYAKIT BARAH di bahagian usus besar.

SEMBELIT
Membersihkan TOKSIN dari USUS KECIL.

NAJIS BERDARAH

Darah merah : Masalah penyakit BUASIR/BARAH di bahagian usus.
Darah hitam : Masalah penyakit ULSER PERUT.

NAJIS BEWARNA HITAM
Menunjukkan PROSES PEMBUANGAN TOKSIN di bahagian usus sedang berlaku.


BADAN
Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan SALURAN DARAH.

SAKIT MENYUCUK
Proses menyeimbangikan URAT SARAF.

SAKIT SENGAL
Menandakan LUKA di dalam badan.

SAKIT MENYENTAP
Proses menyeimbangkan URAT SARAF yang berkaitan dengan organ-organ badan.

SAKIT MENEGANG
Proses melancarkan PENGALIRAN DARAH.

BADAN TERASA BERAT/MALAS/LENGUH
Badan mengandungi ASID berlebihan. Proses penyeimbangan.

BADAN TERASA PANAS
Badan mengandungi ASID yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.

BADAN TERASA RINGAN
Menandakan BADAN SEGAR dan proses AWET MUDA sedang berlaku.

RASA TAKUT MENGEJUT
Lemah fungsi BUAH PINGGANG dan TENAGA BATIN.

CEPAT NAIK DARAH/MARAH
Fungsi HATI lemah. TEKANAN DARAH TINGGI.

RASA BIMBANG & TAKUT
Sistem PARU-PARU yang lemah.

RASA SERONOK/BIMBANG TANPA SEBAB

Sistem JANTUNG dan SARAF OTAK yang lemah. Masalah PENGALIRAN DARAH.


-------------------------------------------

Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada yang membacanya.
Sekiranya terdapat masalah di atas, dapatkan rawatan daripada doktor untuk ketatapan dan tindakan lanjut.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

5 November 2017

Tumbiruo : Penunggu Rimba

Assalammualaikum, 

Hai korang - terima kasih sebab sudi singgah dan tinggalkan jejak kat blog Nadia ni. 
InshaaAllah, hari ini nak buat review sikit berkenaan dengan Filem Tumbiruo ni. 

Sebenarnya, karya dan novel Ramlee Awang Murshid memang terkenal seingat Nadia dari zaman Nadia kat universiti lagi. Tapi sejak Nadia puasa novel akibat terlalu taksub dengan novel Nadia memang tak baca langsung dan beli novel. 

Walaupun teringin sangat. 
Daku jeling je rak novel kalau masuk kedai buku - setakat baca sinopsis lepas tu tepuk dada cakap sabar, belum masanya lagi. 

Okey.
Berbalik kepada filem ini - yang nak tengok sangat itu adalah tuan suami.
Beliau memang sukakan cerita aksi Melayu ni. Jadi pergi lah kita.


Secara keseluruhan, Nadia bagi 8.9 / 10.
Nadia takde apa-apa komen sebab Nadia buat review berdasarkan filem ini semata-mata, 
sebab tak pernah baca pun buku dia kan. Jalan cerita menarik walaupun ada yang macam tak make sense yang tang cermin mata Nabila elok bagai tapi handphone retak seribu dan beberapa scene yang nampak macam tak real. Just my 20 cents - Abaikan. 

Tapi I still can follow the movie. 
Jadi korang pon dah ada yang tengok ke? Kalau ada dan buat review - jangan lupa tepek kat komen okey. 

Apapun, lakonan Zul , Farid dan Nabila memang terbaik. 
Tahniah tahniah tahniah.

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

4 November 2017

Buat duit setiap hari dengan Bisnes Spa Bergerak

Assalammualaikum semua, 
terima kasih sebab sudi menjengah ke blog Nadia Syakila ini. 

Korang korang korang, 
apa yang membuatkan korang tertarik dengan tajuk di atas ni ?
Buat duit setiap hari ? Atau Bisnes Spa Bergerak tu sendiri ?


InshaAllah, tahun 2018 adalah tahun ke 3 kot Nadia berbisnes spa bergerak secara separuh masa (Nadia masih bekerja ya) - apa yang Nadia nak cakap dengan korang adalah dengan adanya kemahiran spa ni. Korang boleh buat bisnes dan tawarkan perkhidmatan korang di mana sahaja korang berada. Seriusly guys !


Boleh dikatakan yang sebenarnya bisnes kecantikan ini terutamanya MOBILE SPA adalah perniagaan lubuk duit. Jadinya, sesiapa yang berminat boleh terus sambung baca. 

Korang yang tergolong daripada golongan dibawah pun WAJIB BACA SAMPAI HABIS YA.

 Wanita yang berhasrat untuk memiliki SPA sendiri suatu hari nanti 
 Wanita yang nak buka SPA tetapi tiada modal yang besar
 Wanita yang hendak menjalankan bisness tapi tidak tahu bisness apa nak buat
 Wanita yang berkerja dan ingin memulakan bisness secara part time
 Surirumah yang sedang mencari bisness yang boleh dijalankan hanya dari rumah
 Para graduanita yang masih menganggur
 Pelajar wanita yang ingin mencari duit poket untuk menampung perbelanjaan di kampus
 Pengusaha SPA sendiri yang dibelenggu dengan masalah hutang dan tiada pelanggan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hah, kalau korang  termasuk dalam ciri-ciri di atas, korang memang LAYAK untuk sertai KURSUS SPA BERGERAK BY THE WALKING BEAUTY yang awesome dan best ni !

Bulan ini (November 2017) ini adalah pakej untuk korang mulakan bisnes spa korang.
Dan jangan risau dari segi pemasaran dan sebagainya - Nadia sendiri akan ajar macam mana nak balik modal dalam SEBULAN dan ada PROVEN RESULT dalam seminggu je dah pulang modal. 

Anda akan belajar 5 courses + 1 advanced course
(Worth RM2500!)

✅ Facial Relaxing Treatment
✅ Body Scrub
✅ Sauna Herbs
✅ Aroma Milk Bath
✅ Foot & Hand Spa
❇ How to setup & running Mobile Spa

TAWARAN MEMULAKAN PERNIAGAAN SPA TANPA KEDAI dengan MODAL yang SANGAT KECIL WALAUPUN TIADA ASAS atau PENGALAMAN LANGSUNG. ANDA BERSEDIA ?

Untuk apa-apa pertanyaan, 
korang boleh terus hubungi Nadia okey. 

Nak dapatkan testimoni atau info lanjut,
korang boleh je add / follow Nadia di FB & IG. 

Sehingga kita ketemu lagi !

~
Nor Nadia Syakila Jamal
Trainer #TWBMelaka
Owner #NSMobileSpa #SpaBergerakMelaka
+6013-2408600
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign