Followers

26 November 2013

Shaklee : Apa itu Nutriferon??

Assalammualaikum !
Salam Sejahtera !

Baiklah , hari ni nak membebel lagi pasal Shaklee..
Series ! Tak tipu ! Banyak lagi produk2 Shaklee ini , cuba tengok list yang saya buat kat sebelah kiri tu ? Itu baru sikit..
Korang setia je kat blog ini , tunggu !!

Baiklah , secara ringkasnya , entri kali ini nak mengomel pasan NUTRIFERON , apa benda ni ye ? Saya pun mula2 tak tahu apa benda ni - yet ! Ilmu dan segala info perlu digali tau !

PILIHAN YANG LEBIH BAIK 
untuk MENINGKATKAN IMUN BADAN !!

Ini kelebihan Nutriferon ! Ok , biasanya zaman2 la ni , kita mudah terdedah dengan pelbagai kuman , bakteria dalam erti kata lain pelbagai penyakit.. kan?

Kalau pergi sana sikit , balik2 sat lagi demam dan mula rasa tak sedap badan. Jadi , disamping pelbagai suplemen2 Shaklee khususnya atau jenama lain secara amnya , ia membantu untuk meningkat imun / pertahanan badan kita..
Jadi buat apa kita perlu ambil ubat seperti panadol , pain killer agak kerap bila mana kita tahu ia tak baik untuk buah pinggang kita..

Jom kita tengok 8 FUNGSI NUTRIFERON ? 

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon
semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk
merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi
pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang
merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser.
Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


GREAT kan?
Dah tu , siapa yang disarankan untuk ambil NUTRIFERON ni ?
Kanak2 boleh ? Umur berapa ? Wanita ? Lelaki ? Muda ? Tua ? Eh.. perempuan mengandung?
Takpe2 , teruskan bertanya sebab saya pun nak belajar...

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak optimum

6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan

7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

8. Bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)

9. Kanak2 bawah 1 tahun -12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
    (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)

10. Ibu menyusu boleh ambil, tetapi Ibu mengandung TAK BOLEH

11. Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune 
       (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )

Wah.. ini antara suplemen yang kita perlu ambil untuk anak2 dan makayah kita..
Untuk kita pun boleh..

Jom jaga kesihatan keluarga , jangan dilupa , dengan zaman yang moden sekarang ni ..
Semua perlukan duit , nak masuk hospital pon kena bayar , better kita bayar dan jaga dulu okeh..
Dengan izinNya..

:)

Nota kaki ; Nadia akan update lagi pasal NUTRIFERON Shaklee , kenapa kena pilih SHAKLEE? 
Bagaimana cara pemakanan dia ? So stay tuned ! Dan cari je segala info kat sidebar sebelah k !

Untuk pertanyaan lanjut , survey ke ape..
Terus roger2 Nadia di..

Shaklee Independent Distributor
Nor Nadia Syakila Jamal
1028241
013 2558600 (SMS / WHATSAPP)


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign