Followers

12 November 2013

Shaklee : Kebaikan Vivix
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine,Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Apa itu Polifenol ? Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur. Pada beberapa kajian disebutkan bahwa kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser.Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer. Polifenol dapat ditemui pada kekacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, coklat hitam, dan delima. Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, epal, dan jeruk.


Bahan2 yg terkandung di dalam Vivix :

1- Anggur Muskat (Muscadine)
dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.
Anggur muskat dan bijinya adalah sumber terbaik antioksidan, mempunyai ciri antiradang..
mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol beranding anggur lain.
terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular*, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
mengandungi asid ellagik (satu pythonutrien yg tdk dijumpai pada anggur2 lain)
Asid ellagik berfingsi MEMBANTU mhentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria

* Kardiovaskular : Sistem peredaran darah dalam tubuh manusia yang terdiri daripada jantung, paru-paru, salur darah, darah dan otot.sumber--> http://ms.wikipedia.org/wiki/Kardiovaskular

2- Elderberi
tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.
digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema
antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3- Polygonum Cuspidatum
sejenis pokok saka terbesar di Asia
sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah
kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh

4- Lobak Ungu
sumber vitamin A terbaik
mengandungi fitokimia ANTHOCYANIN iaitu sejenis antioksidan yg kuat dan tertinggi yg MEMBANTU anti-bakteria, anti-radang penyakit, mengurangkan penyakit koronari (risiko penyakit jantung) serta bagus utk penglihatan.

_____________________________________Vivix™
Supplemen anti penuaan terbaik di dunia kerana ia adalah suplemen pertama di dunia yg mampu menembusi DNA manusia.

BAGAIMANA?? 


Melindungi & Memperbaiki sel DNA manusia --> setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yg mampu merosakkan DNA. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik (kanser boleh terjadi), mengganggu fungsi sel dan usia kita.
Mengawal genetik & seterusnya mbantu melambatkan penuaan sel
Membantu meningkatkan tenaga dlm sel --> tenaga dlm tubuh ditingkatkan dengan pembentukan mitokondria yg baru ( mitokondria adalah penjana tenaga dlm tubuh)
Melambatkan Pembentukan AGE (anvanced glycation end products) --> Penimbunan AGE akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan vivix 10x leih kuat dr resveratrol mampu melambatkan penbentukkan AGE.

Dapatkannya sekarang untuk yang tersayang !
Whatsapp / Sms - 013 2558600


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign