Kisah kereta dan perempuan

10:00 am

Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh !
Apa khabar korang.. moga korang dalam kesihatan yang baik jugak dipermudahkan segala urusan olehNya okeh ! Kalau2 ada masalah, tarik nafas dalam2 - Istighfar dan just jerit dalam hati u ols yang korang BOLEH ATASINYA ! Yes, kau boleh lah kawan...

Hari ni nak merepek apa ? 
Hari ni nak bebel pasal kisah dan perempuan ! Nadia lah tu..
Kira dalam minggu ni nak masuk minggu yang ketiga kereta kesayangan rosak  dan tak bergerak..
Sedih ...


Kenapa ?? Sebab bateri kira kiap habis la.. tak boleh guna lagi dah ..
Sebabnya , Nadia tak pernah check pun bateri dan air baterinya..
Asyik periksa minyak hitam dan air biasa je..
Mana taknya.. sekarang kena tukar bateri baru terus..
Tapi kena tunggu ongkosnya dulu approved by big boss ~~ hehe ! My ayah lah..

Pengajarannya - orang selalu ada STEREOTYPICAL pasal perempuan taktahu pasal kereta..
Mungkin tak semua , tapi kebanyakkan.. gitu ?
Dan Nadia termasuklah orang yang tak tahu..
Tapi Nadia yakin boleh tahan ramai jugak kaum Hawa yang pro pasal benda ni..
Nadia SALUTEEE u olssss !!

so sekarang , siapa yang tak tahu dan tak pernah amik tahu - kita kena amik tahu daripada sekarang okeh ! walaupun takde  lesen kete lagi.. at least d basic thing..

:)

Korang ade tips nak kongsi dengan Nadia pasal kereta ? Drop your comments sayang..

Notakaki - Jangan sampai gini plak dear.. Hihik ! Sorry , usik mengusik je..



You Might Also Like

3 comments

  1. saya x reti pasal keta2 ni
    last2 tggu masa kena hantar pusat service jgak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan selalunya lelaki syg kereta mcm bini ke? hehehe..

      Delete
    2. huhu.,. tapi at least lelaki macam ade idea jugak kan kenapa kalau kereta tu rosak.. huwaa...

      Delete