Followers

29 November 2013

Manfaat Nutriferon Shaklee

Credit pic to Mummy Myra Wardrobe

Assalammualaikum & Hello Readers !
Baiklah , seperti yang saya janjinkan , nak sambung lagi cerita pasal NUTRIFERON SHAKLEE kan..
Baiklah , dalam entri kali ini - kita akan cerita pasal kenapa produk Shaklee yang femes ni berbeza dengan jenama2 yang lain..
Haa.. mai rapat , kak Jemah nak cerita ni..


Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi 
kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi 
penemuan hebat dalam sains sistem imun.

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon 
sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah 
satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang 
menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara 
semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi 
dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan 
penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang 
akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee 
adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.


3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan 
melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima 
membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan 
pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron 
mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan 
formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian 
Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl

5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan 
mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran
ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan 
hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula
yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan
, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, 
dan prestasinya.

SHAKLEE adalah jenama yang boleh dipercayai, dengan izinNya , it safe , works dan yang paling penting nature ! Apapun yang kita nak dalam kehidupan ni , kita kena usaha dan usaha pilih yang terbaik oke !!

Untuk segala pertanyaan dan maklumat lanjut2
ROGER2 je Nadia oke !!
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

26 November 2013

Tingkatkan Sistem Imun


Jom cakna dan ambil tahu tentang sistem IMUN ?
Apa ea menatang IMUN ni ?
Sorry bahasa kasau :)


Sistem Imun adalah sistem pertahanan manusia sebagai perlindungan terhadap infeksi dari makromolekul asing atau serangan organisme, termasuk virus, bakteri, protozoa dan parasit.

FUNGSI SITEM IMUN

• Penangkal “ benda” asing yang masuk ke dalam tubuh.
• Untuk keseimbanagn fungsi tubuh terutama menjaga keseimbangan komponen tubuh yang telah tua.
• Sebagai pendeteksi adanya sel-sel abnormal, termutasi, atau ganas, serta menghancurkannya.

Sistem imun tidak dapat dibentuk dalam waktu yang singkat. Respon imun tubuh alamiah terhadap serangan pathogen baru akan muncul dalam waktu 24 jam.


Jadinya, kalau sesorang itu imunnya lemah - dia mudah terkena penyakit macam batuk selsema dan sebagainya..

BAIK !!
Katakanlah , kita tak nak amik suplemen bagai , tapi still nak kuatkan sistem imun diri kita dan keluarga..
Macam mana caranya ? Nak kena makan apa ? Nak kena buat apa ?

1. Yogurt Kefir - Kebanyakan yogurt dan boleh dikatakan hampir kesemua kefir atau produk susu fermentasi mengandungi probiotik yang merupakan bakteria baik. Bakteria ini mengubah sistem imun di dalam saluran pencernaan bertindakbalas terhadap mikro organisma. Probiotik dapat membantu masalah cirit-birit dan masalah berkaitan usus. Menurut Mayo Clinic, probiotik juga mampu mengurangkan keterukan selsema dan demam selsema.

2. Teh hitam/teh hijau - Teh hijau dan teh hitam mengandungi polifenol iaitu sejenis anti oksida tumbuhan yang membantu mencegah radikal bebas di dalam tubuh. Kajian yang dilakukan Universiti Harvard mendapati mereka yang minum lima cawan teh hitam dapat menghindarkan daripada jangkitan seperti virus.

3. Bawang putih - Bawang putih selalunya digunakan di dapur untuk memasak, namun ia juga membantu mencegah penaykit. Ia mengandungi sebatian sulfur iaitu alisin yang bertindak sebagai agen antibakteria dan antivirus. Cara terbaik untuk mendapatkan manfaat daripada bawang putih ialah dengan mengambilnya secara mentah.

4. Oren/sayuran berubi - Labu, ubi keledek dan buah oren tinggi dengan kandungan beta karotena bagi menghasilkan vitamin A. Diet yang rendah beta karotena boleh melemahkan sistem imun, jadi pastikan anda mengambil sumber-sumber makanan tersebut bagi memastikan tubuh anda dilengkapi dengan nutrien yang diperlukan.

5. Tiram - Hidupan laut ini merupakan sumber terbaik untuk zink selain nutrien seperti omega-3, selenium dan zat besi. Zink penting dalam pembentukan sel darah putih dan paras zink yang rendah boleh memberikan implikasi negatif terhadap sistem imun. Selain tiram, zink boleh didapati pada sumber makanan lain seperti daging lembu dan ayam.

6. Jus lobak merah – Jus carrot mambantu menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menormalkan metablisme dan membantu untuk membawa berat badan kembali normal (menggalakkan penurunan berat badan) jus carrot (segar)- satu ubat yang sangat baik semulajadi untuk mengukuhkan dan meningkatkan fungsi organisma hidup semua. Dalam bahasa yang mudah: penggunaan sistematik jus lobak memberikan tubuh anda ke dalam keadaan "bersedia."

Wahhh.. banyaknya... apa lagi , bolehlah cuba ya..
Nak lagi mudah ? Leceh la..

Ambil je NUTRIFERON SHAKLEE ok..
Nak info lebih lagi ? Mai sini..

Wassalam !!




Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Shaklee : Apa itu Nutriferon??

Assalammualaikum !
Salam Sejahtera !

Baiklah , hari ni nak membebel lagi pasal Shaklee..
Series ! Tak tipu ! Banyak lagi produk2 Shaklee ini , cuba tengok list yang saya buat kat sebelah kiri tu ? Itu baru sikit..
Korang setia je kat blog ini , tunggu !!

Baiklah , secara ringkasnya , entri kali ini nak mengomel pasan NUTRIFERON , apa benda ni ye ? Saya pun mula2 tak tahu apa benda ni - yet ! Ilmu dan segala info perlu digali tau !

PILIHAN YANG LEBIH BAIK 
untuk MENINGKATKAN IMUN BADAN !!

Ini kelebihan Nutriferon ! Ok , biasanya zaman2 la ni , kita mudah terdedah dengan pelbagai kuman , bakteria dalam erti kata lain pelbagai penyakit.. kan?

Kalau pergi sana sikit , balik2 sat lagi demam dan mula rasa tak sedap badan. Jadi , disamping pelbagai suplemen2 Shaklee khususnya atau jenama lain secara amnya , ia membantu untuk meningkat imun / pertahanan badan kita..
Jadi buat apa kita perlu ambil ubat seperti panadol , pain killer agak kerap bila mana kita tahu ia tak baik untuk buah pinggang kita..

Jom kita tengok 8 FUNGSI NUTRIFERON ? 

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon
semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk
merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi
pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang
merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser.
Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


GREAT kan?
Dah tu , siapa yang disarankan untuk ambil NUTRIFERON ni ?
Kanak2 boleh ? Umur berapa ? Wanita ? Lelaki ? Muda ? Tua ? Eh.. perempuan mengandung?
Takpe2 , teruskan bertanya sebab saya pun nak belajar...

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak optimum

6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan

7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

8. Bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)

9. Kanak2 bawah 1 tahun -12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
    (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)

10. Ibu menyusu boleh ambil, tetapi Ibu mengandung TAK BOLEH

11. Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune 
       (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )

Wah.. ini antara suplemen yang kita perlu ambil untuk anak2 dan makayah kita..
Untuk kita pun boleh..

Jom jaga kesihatan keluarga , jangan dilupa , dengan zaman yang moden sekarang ni ..
Semua perlukan duit , nak masuk hospital pon kena bayar , better kita bayar dan jaga dulu okeh..
Dengan izinNya..

:)

Nota kaki ; Nadia akan update lagi pasal NUTRIFERON Shaklee , kenapa kena pilih SHAKLEE? 
Bagaimana cara pemakanan dia ? So stay tuned ! Dan cari je segala info kat sidebar sebelah k !

Untuk pertanyaan lanjut , survey ke ape..
Terus roger2 Nadia di..

Shaklee Independent Distributor
Nor Nadia Syakila Jamal
1028241
013 2558600 (SMS / WHATSAPP)

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

25 November 2013

Kesenangan

Assalammualaikum Warahamtullahiwabarakatuh..
Apa khabar teman2 ??
Nadia masih lagi di Melaka ini.. tak dapat nak balas jejak dan follow korang..
Guna phone je ni untuk update entri..
Sekarang ni , pukul 1.41 pagi.. Mata Nadia masih lagi tak mengantuk walaupun siang tadi betul2 penat..
Ada benda yang bermain di fikiran..

Just wanna share something with all of you guys..
Sekali lagi nak buat pengakuan berani mati dengan korang..
U ols tahu something , satu ketika atau masanya dahulu - Nadia memang terfikir yg hidup ini memang tak perlukan duit. Kita hanya perlukan kasih sayang untuk bahagia dan senang...
Memang itu yang Nadia selalu fikirkan dulu..

Namun segalanya berubah bila Nadia melihat realiti..
Iya..
Duit tak boleh beli segalanya...
TETAPI segalanya perlukan duit..

Selalu ingat kata En. Tunang ,
Nak buang air pun kena bayar..
Pensyarah pun pernah kata , kalaulah udara yang kita sedang hirup ni boleh orang simpan - nescaya kita pun perlukan duit untuk bernafas..

Zaman sekarang , orang cari duit bukan sebab nak kaya semata - mata..
Tapi sebab benda tuh dah jadi macam satu kemestian.
Dan kadang2 itu pun masih tak cukup..
Keadaan sungguh menyesakkan kan ??

Series ! Nadia nak jadi orang yang senang..
Senang untuk hulurkan bantuan..
Senang untuk bayarkan zakat..
Senang untuk belikan kelengkapan mak ayah , ubati mak ayah..
Senang nak sponsor anak2 buah Nadia yang mana satu ketika dulu ayah2 diorang pernah sponsor Nadia.
Dan Nadia nak senang untuk menyenangkan mereka2 yang lain..

Nadia sedang berusaha mencapainya..
Doakan Nadia berjaya dan takkan sekali berbangga dan menyombong diri dengan pemberian Allah ni nanti..

























Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

24 November 2013

Tips Diet

(1) Sebelum mula pastikan kita mengambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.

(2) Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN. 

(3) Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period. 

(4) WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari yea. 

(5) JANGAN SKIP MEAL - Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood” 

(6) Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta. 

(7) AIR KOSONG / PUTIH sekurang2nya 1 LITER sehari , ia terpulang juga kepada berat badan , lagi berat badan lagi banyak air putih diperlukan..

(8) Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur + 1/4 lauk..
Kalau lapar, tambah lauk dan sayur..Bukan tambah nasi yee..

(9) Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits - benda2 berkhasiat..

(10) Ambil buah SEBELUM makan bukan sebagai dessert sebab ini kan sunnah yang mana hikmahnya dapat melancarkan sistem perkumuhan..


Selamat berdiet Nadia !!
Selamat berdiet kawan2..
XOXO..

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

20 November 2013

IIUM Convocation - 29th

Assalammualaikum Warahamatullahiwabarakatuh ..
Hello Holla kawan-kawan blogger ? Jauh blogwalking tak hari ini ?
Macam mana pulak dengan kesihatan ? Moga sihat2 selalu tau..

Okeh ! Hari ni Nadia nak membebel pasal Majlis Konvokasi yang ke 29 di UIAM..
Jom tengok gambar , sambil bercerita !


Inilah both of my BEST FRIEND DUNIA AKHIRAT 
si ALIA (si comel) dan si ECHAH (si kenting)
yang selamat menjadi 
graduan UIAM dalam bidang Sains Politik..
Aku sayang korang sangat2..
Dua olang ini , sangat lapatt..
Tapi kalau time gaduh manja - dasaaat !
Dasat macam mana ? Hahaha.. no komen..
Sama baju diorang ? Padahal tak plan pon..
Moga mereka sukses dalam kehidupan dunia akhirat..



Ini pulak my BFDA aku lagi dua orang..
Camwhore ? Memang.. haruslah.. si gadis manis..
Ada yang nak kenal ?
Maaf - on the way bina masjid sudah..
Si Sinar Nenek (gelaran dia) dari Penang - kos Sosiologi
Samalah dengan Si Penyu ni.. haha.. nama dia Seha.. dari KL..


Dan lagi.. antara teman2 kesayang kami yang turut menjayakan photoshoot diorang..
Sebelah kiri salah seorang BFDA Nadia juga - known as Ain Amira from N9..
Dia sekali lah dengan Nadia grad Oktober tahun depan..

Yang sebelah kanan pulak , our miss Photographer !!
Sister Alyaa !! Cantik okeh gambar dia..


 Here we are !! Nampak tak Nadia yang paling belakang ?
Saya pemalu orangnya - nanye nak sorokkan lemak2 tuh.. hahaha..
Bantai saje..
TOLONG abaikan muka Alia yang sangat mengantuk tu ok !

Alhamdulillah , kami berlima masih lagi kekal bersahabat walaupun macam2 benda yang dah kami lalui..
Nadia akui , setiap daripada kami ada kelemahan dan kekuatan masing2..
Semakin lama kami bersama , semakin banyak lidah tergigit , semakin kami faham tentang diri antara satu dengan lain..

Dan sekarang , buang yang keruh ambik yang jernih..
TOLERANSI tunggak utama..
Bukan setakat dalam persahabatan dalam apa jua perhubungan !

DAN 

Sejujurnya , jeles tengok orang grad - tapi takpa !
My time will come, amin ya Allah !

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

19 November 2013

Shaklee : Kebaikan Omega Guard



KHASIAT SHAKLEE OMEGA GUARD : MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA
Anda memerlukan Omega Guard ini sekiranya:-
--------------------------------------------------------
~ Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan
mengelakkan kesejukkan.
~ Ingin menurunkan berat badan kerana Omega
menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan
pembentukan lemak.
~ Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan
imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga
supaya bengkak itu tidak membesar.
~ Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung,
ekzema dan gegata.
~ Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
~ Penghidap kanser.
~ Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat
seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan
ibu menyusu.
~ Mengalami sakit dan keradangan sendi.
~ Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki
dan tangan terutama wanita lewat 50an.

Omega adalah asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yang kurang anda sedari! Sedangkan zat ini amat baik untuk kesihatan anda!!

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH
---------------------
Kanser
Pembekuan Darah
Pembekuan Lemak dalam Darah
Kadar Kolestrol berlebihan
Penyakit Jantung
Tekanan Perasaan
Tekanan Darah Tinggi


TUGAS DHA
-------------------
Mencegah Radang Sendi
Mencegah Asma
Meningkatkan Daya Seks
Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
Mencegah Penyakit Kulit
Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.


Sumber OMEGA3 ?
------------------------
Telur
Ikan salmon
Ikan Tuna
Ikan sardin
Ikan bilis
Ikan makarel


Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
------------------------------------
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.


Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
--------------------------------------------
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Sms atau whatsapp ke 013 2558600

Shaklee Independent Distributor
Nor Nadia Syakila Jamal
No id - 1028241

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Jom tenangkan hati


:)


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

18 November 2013

Emas Putih

Assalammualaikum Wbt !

Hah.. korang , hari ni Nadia nak jadi mak jemah..
Meh sini nak cerita korang kenal tak blogger ini Uzu ?
Or mungkin lebih dikenali dengan blognya Emas Putih ??

Korang mesti kenal , sebab bagi Nadia dia femes..
Dulu selalu lepaking blog dia , tengok tutorial dia..

Eh ! Memang selalu la..
Ingat lagi amik tutorial tukar chat fb kat blog dia lah..

Tak sangaka dia datang jengah blog Nadia dan tinggalkan jejak..
Yuhu.. terkujat makk...

Terima kasih Uzu !!


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

16 November 2013

Shaklee : Kelebihan Vitamin E



Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !
Hari ini , cik senah.. tu dia.. nak kongsi cerita pasal vitamin E..
Apa yang penting sangant dengan vitamin E untuk badan kita..

Jom kita tengok , apa kelebihan Vitamin E pada dalaman dan luaran kita..

- Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
- Memperbaiki peredaran darah
- Memperbaiki tisu
- Melindungi paru paru dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
- Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
- Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
- Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
- Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

Banyakkan ? Untuk dapatkan vitamin E secukupnya dalam seharian kita / dalam pemakanan kita seseorang tu perlu mengambil kuantiti makanan di bawah -

1 kg benih gandum || 500ml minyak safflower || 8kg bayam || 500g badam

Agak2 larat tak ?
Hihihi - kalau badam tu boleh tahan lagi..
Jangan risau2 , dapatkan Vitamin E Shaklee , via tablet je..


Apa yang membuat Shaklee berbeza ?

Ia dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.
Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara mebran sel, sel darah merah dan tisu tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.

Series , kena dapatkan sebotol untuk diri sendiri / family..

Sms atau whatsapp ke 013 2558600

Shaklee Independent Distributor
Nor Nadia Syakila Jamal
No id - 102824

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Aku dan Bonus

Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarakatuh..
Salam Sejahtera , Hello and Hi !!

Apa khabar korang ? Sihat tak ? 
Ada yang convo hujung minggu ni ? Kawen ? Tunang ?
Allahuakbar , salah seorang kawan sekampus Nadia di UIAM telah kehilangan emak , ayah , nenek dan adik bongsunya dalam kemalangan di Kubang Kerian..
Al Fatihah...

Alhamdulillah ! Dah hampir masuk 3 bulan bercinta dengan Shaklee..
Dah dua kali bonus merasa..
Di bulan September - Nadia tak dapat banyak pun , untuk beli diri sendiri..
dapatlah RM 30.00 ++ 
Jadilah kan , siapa nak bagi woii RM 30 macam tu je..
RM 1 belum tentu orang bagi..

Bulan Oktober pulak - Alhamdulillah , sales meningkat up to RM 358.60..
Memang seronok sangat2.. nak tahu sebab apa..
Ini boleh dikatakan macam gaji sendiri yang mana kali ini dapat masukkan mak ayah ASTRO dapat bagi diorang duit belanja sikit !!

10 x ganda tuh...
Meh sini tengok..


Mesti korang tertanya2 , macam mana boleh buat duit dengan Shaklee ?
Shaklee ni apa ye ? Untuk tahu apa itu Shaklee, sedikit sebanyak cerita Nadia dengan Shaklee - jengah sini
Nak further info terus ke www.shaklee.com.my

Ok untuk bonus , once korang dah jadi ahli korang boleh buat pembelian produk2 Shaklee dan nikmati harga ahli.. bukan tu aje.. sambil membeli even untuk makan sendiri dan mencecah point tertentu korang akan dapatlah bonus tu untuk bulan itu..

Makan sendiri pun boleh dapat bonus..
Nadia bagi contoh ;

Beli produk Shaklee kali pertama berharga RM660 pada bulan Jun
Korang akan dapat KEAHLIAN PERCUMA seumur hidup
dan BONUS untuk bulan tu around RM 30 ++

Katakan korang nak berniaga la kan.. memang serius nak buat Shaklee..
Promo je kat FB , Blog , sedara mara , kawan2..
Katakan bulan seterusnya bila korang dah makan sendiri orang mesti tertanye2, biasanya korang akan secara tak langsung punya promo.. so alang2 tahu , baik bagi langsung je..

Dapat 1000 point - korang boleh dapat bonus RM 500.00
Siapa nak bagi ??

INI SERIES !
Dia ada banyak step lagi , itu lepas jadi ahli (sekiranya dalam family Nadia) - kita akan sama2 untuk susun strategi , kongsi tips dan sebagainya..

Jom join ahli !!
Alang2 kot2 korang ada intention nak cari makanan tambahan ke apa kan..

Macam mana cara ? 
Ginii..



Anything nak tanya , nak join , nak order barang Shaklee ke apa..
Terus contact Nadia melalui FB / Phone / Whatsapp

Personal FB - Nor Nadia Syakila Jamal
FB Page - Shaklee Wardrobe
Contact no - 013 2558600

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

15 November 2013

Shaklee : Manfaat Lecithin


[ Manfaat Lecithin - bukan setakat untuk kuruskan badan ]

Assalammualaikum wbt bloggers !
Hari ini nak kongsi perihal si Lecithin ni..
Yela, kebiasaannya ramai customer atau saya sendiri ambil Lecithin untuk kuruskan badan.
Yup , sebab fungsi utama dia antaranya untuk bakar lemak dalam badan kita ni..

Tapi sebenarnya lebih daripada tu..
Jom rujuk entri daripada our PM Kak Cery kita..



Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh buat kek…yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean… i likeee…Dan tgh2 mlm ni saya nak share 13 kelebihan tentang Lecitin yang anda perlu tahu.. ;-

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…

5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin

6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…

8.Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


Serius ! Memang banyak fungsi Lecithin - itu yang bestnya dengan Shaklee , setiap suplemen tidak terkhusus hanya pada satu fungsi..

Jom dapatkan Lecithin sekarang..

Sms atau whatsapp ke 013 2558600

Shaklee Independent Distributor
Nor Nadia Syakila Jamal
No id - 1028241

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

14 November 2013

Kisah Kahwin



Jabir bin Abdillah r.a. menyatakan Rasulullah bersabda:
“Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan. Dan ia (syaitan) mengeluh: aduh celaka aku, agamanya telah terpelihara dari godaanku’.” (HR. Ibnu ‘Addi)


AllahuaA'lam , masih berbaki lebih kurang 65 hari..
Tapi Nadia terasa dugaannya , benda kecil boleh jadi salah faham..
Walaupun tak besar sangat..

Syaitan saja tak nak bagi halal ya.. takpe ! Nadia akan bersabar !
Korang ada pengalaman ??

Tolong doakan kami ya..
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Wedding Wire

Assalammualaikum Warahmatullahiwabarakatuh !
Apa khabar korang ? Moga dalam kesihatan yang baik.. Dan ceria2 selalu..
Korang ! Takpe ke nak cerita pasal kahwin lagi ?
Kalau korang rasa loya2 , pening2 lalat nak muntah dan sebagainya..
Sila NYAH daripada blog ini..
Itu HAK anda..

Haha - aci tak ?

Okey, hari ni nak mengomel pasal WEDDING WIRE..
Tahu tak ?
Kalau tahu ke tak tahu tak.. Nadia nak cerita jugak ..
Wedding Wire ni kira macam website untuk persiapan perkahwinan tapi basically semua vendor tu dari overseas - boleh lah nak ambil mak andam ke pelamin daripada sana kalau kayo...

Yang Nadia sukanya sebab ada wedding website dia yang cantik2 belako..
Sebenarnya - website dia ni tak terkenal sangant di kalangan2 kita orang Melayu ni..
Korang boleh je taip kat google - perkahwinan wedding wire dan akan keluar beberapa pilihan..

Macam2 korang boleh letak, sekapur sirih la.. album gambar , pelan , buku tetamu dan macam2..
Eh.. korang tengok la sendiri..

Dis is mine..
Tapi sekarang masih private.. 66 days to gooooo !!
Korang , mohon doa dan restu korang terus ya..



Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

12 November 2013

Shaklee : Kebaikan Vivix




Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine,Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Apa itu Polifenol ? Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemukan pada tumbuhan. Zat ini memiliki tanda khas yakni memiliki banyak gugus fenol dalam molekulnya. Polifenol berperan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur. Pada beberapa kajian disebutkan bahwa kelompok polifenol memiliki peran sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser.Terdapat penelitian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangi risiko penyakit Alzheimer. Polifenol dapat ditemui pada kekacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, coklat hitam, dan delima. Kadar polifenol yang lebih tinggi dapat ditemukan pada kulit buah seperti pada anggur, epal, dan jeruk.


Bahan2 yg terkandung di dalam Vivix :

1- Anggur Muskat (Muscadine)
dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.
Anggur muskat dan bijinya adalah sumber terbaik antioksidan, mempunyai ciri antiradang..
mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol beranding anggur lain.
terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular*, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
mengandungi asid ellagik (satu pythonutrien yg tdk dijumpai pada anggur2 lain)
Asid ellagik berfingsi MEMBANTU mhentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria

* Kardiovaskular : Sistem peredaran darah dalam tubuh manusia yang terdiri daripada jantung, paru-paru, salur darah, darah dan otot.sumber--> http://ms.wikipedia.org/wiki/Kardiovaskular

2- Elderberi
tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.
digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema
antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3- Polygonum Cuspidatum
sejenis pokok saka terbesar di Asia
sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah
kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh

4- Lobak Ungu
sumber vitamin A terbaik
mengandungi fitokimia ANTHOCYANIN iaitu sejenis antioksidan yg kuat dan tertinggi yg MEMBANTU anti-bakteria, anti-radang penyakit, mengurangkan penyakit koronari (risiko penyakit jantung) serta bagus utk penglihatan.

_____________________________________



Vivix™
Supplemen anti penuaan terbaik di dunia kerana ia adalah suplemen pertama di dunia yg mampu menembusi DNA manusia.

BAGAIMANA?? 


Melindungi & Memperbaiki sel DNA manusia --> setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yg mampu merosakkan DNA. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik (kanser boleh terjadi), mengganggu fungsi sel dan usia kita.
Mengawal genetik & seterusnya mbantu melambatkan penuaan sel
Membantu meningkatkan tenaga dlm sel --> tenaga dlm tubuh ditingkatkan dengan pembentukan mitokondria yg baru ( mitokondria adalah penjana tenaga dlm tubuh)
Melambatkan Pembentukan AGE (anvanced glycation end products) --> Penimbunan AGE akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan vivix 10x leih kuat dr resveratrol mampu melambatkan penbentukkan AGE.

Dapatkannya sekarang untuk yang tersayang !
Whatsapp / Sms - 013 2558600

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Simple Holiday Giveaway by SN

[ STICKY POST ]
 
Cek entri seterusnya untuk cerita2 latest !



Assalammualaikum ! 
Hai Gengs ! Haaa.. kali ini nak tolong promote GA by Siti Nurazwaniza !
Bermula 11 Nov - 2 Dec

Lama tau !
Mungkin lama sebab memang hadiah yang bakal dimenangi meletup2..
Ada jubah yang berharga RM200 ++
Ada dress , pashmina , shawls , dan macam2 lagi..
Topup ? Mesti ada.. untuk 9 orang lagi...

Join jangan tak join !
Klik banner tu !

Jom tengok senarai hadiah di  >sini<
Jom tengok siapa yang sponsor di  >sini<


Admin salah satunyaaaa :)

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

8 November 2013

Warna Tema Di Hari Bahagia

Assalammualaikum Wbt korang !
Apa khabar ??
Al - kisahnya moga korang sihat walafiat tau..

Haa.. hari ini Nadia - tukar dah bahasa diri pertama..
Pasal WARNA TEMA pilihan hatiku di hari bahagia..
Secara asasnya - Nadia suka sangant dengan warna BIRU..

Jadi banyak benda yang berwarna BIRU kecuali busana / pakaian pengantin..
Sesimple saya - Nadia akan pakai 3 warna untuk hari bahagia yang bakal menjelang..
Simple je ye..

Boleh buat baju raya untuk 3 kali raya akan datang !


Hijau Zamrud vs Putih
InsyaAllah , ini warna tema untuk hari nikah yang bakal berlangsung pada hari Jumaat tersebut..
Suka sangat warna hijau ni berlawan dengan putih..
Tiada kena mengenan dengan mana2 parti politik okeh!

Nadia akan pakai baju kurung biasa with tudung bawal satin dan veil..
Manik2 dan lace2? confirmlah adaa.. 


Biru VS Putih 

Next ! Ini adalah warna tema pakaian pada hari Walimah / kenduri pada keesokkan harinya..
Dengan izinNya ! Lawannya pun putih..
Nadia berjubah + lace di luarnya.. sekali la dengan veil putih..

Walimah Nadia lain sikit - insyaAllah , si pengantin akan jadi penyambut tetamu dalam masa yang sama !
Nantikan ceritanya nanti tau !


Akhirnya !
Outdoor session bersama en Suami - amin ya Allah..
Light Purple menjadi pilihan..

Nadia berjubah lagiii !

Waaaahh ! Serious tak sabar tau..
Haa.. mesti korang dah terfikir2 nanti kahwin nak pakai kaler apa kan?
Korang minat kaler ape?
Cer bagitahu sikit !
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Its Jumuah


For you my dear :)

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

5 November 2013

Aku dan Shaklee


Assalammualaikum Warahmatullahiwabarakatuh !
Apa khabar kawan2 blogger ?
Dah nak masuk 3-4 hari jugak aku tinggalkan blog ini..
Balik kg - Allah bagi ujian mak aku dimasukkan ke hospital...
Mohon doakan ya..

InsyaAllah , entri aku kali ini pasal Aku dan Shaklee..
Jika berminat , teruskan membaca.. Jika tidak.. bai bai awak !
Macam mana ye aku boleh kenal dan jatuh cinta dengan Shaklee ini ?

Al kisahnya , aku kenal dengan Shaklee ni sejak tahun 2003 lagi - masih tu aku baru berumur 13 tahun.
Macam mana boleh kenal ? Sebab ayah aku pun join Shaklee..
Ini proof dia..



Atas sebab2 tertentu yang aku sendiri tak sure , ayah senyap je walaupun dah rank Senior Supervisor !
Nak dijadikan cerita, sekitar tahun ini - aku selalu nampak post pasal Shaklee , even aku tahu Shaklee tu apa, aku buat endah tak endah lah.. sampailah satu tahap di mana aku nak belikan makayah aku OMEGA GUARD - aku memang dah sedia maklum dah - dengan izinNya - ubat Shaklee ni memang kualiti terbaik...

Jadi , aku pm kawan sekolah aku yang mana sekarang dah jadi my mummy untuk memberitahu hajat untuk beli produk.. Cerita punya cerita - aku pun tak tahu kenapa boleh cerita pasal bisness tp memang aku minat dengan cara / pelan pemasaran atau bisness dia !

Dan yang paling penting , aku tak salah pilih upline atau lebih dikenali sebagai keluarga !
Panjang ceritanya.. tapi nak dipendekkan Sept 2013 aku berjaya menjadi ahli Shaklee..
Alhamdulillah , bulan yang sama aku beli untuk makan sendiri dan makayah aku dan aku mencapai bonus sebanyak RM 30.75.. 2 angka je.. tapi tetap duit - siapa nak bg free kan..


Dan aku sedang menanti bonus bulan ini sebanyak RM 300 ++
Alhamdulillah !

Kenapa aku nak buat Shaklee ?
Sebab nk bantu makayah yg selama ni prepare aku mcm2 tanpa ada kurangpun. 

Kenapa aku tak cari kerja lain?
Sbb tak mampu nak bahagikan masa utk kerja dan jaga makayah. Espc mak - dia sgt prlukan perhatian dan penjagaan rapi..
Nak suruh ayah habiskan masa je dengan mak.
Dengan Shaklee , dgn izin Allah - aku nak keduanya !

Utk kwn2 - jom kita ubah diri kita keluar dr zon selesa 
Yg penting utk siapa2 yg nak join Shaklee n berminat nk tahu caranya.. jgn lupa roger2 sy..

Pemilihan keluarga dan rumah Shaklee adlh penting. Upline anda akan stiasa kongsj tips - suntik smgt - sama2 muhasabah utk jadi yg lebih baik. InsyaAllah !

Jika ada apa2, boleh roger !
Add personal fb aku di Nor Nadia Syakila Jamal
Jenjalan di page Shaklee Wardrobe

Shaklee id : 1028341
0132558600
Master to be - Nadia Syakila


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Salam Maal Hijrah 1435


Jom berazam jadi insan / hamba yang lebih baik !
Niat moh !
Usaha lepas tu...

Jaga diri korang :)


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

4 November 2013

Pemenang bertuah GA Shaklee Wardrobe


Assalammualaikum & Salam Sejahtera..
Maaf buat likers menanti...

Bismillahirahmanirahim..

Likers bertuah yang dapat produk Shaklee :

1. Ct JuenaiZa Tamimi
https://www.facebook.com/ctjuenaiza.tamimi?fref=ts

2. Cya Aisya
https://www.facebook.com/caca.sya

* Tolong hantarkan nama , alamat dan no tel ok di inbox 


Untuk hadiah topup RM10 :

1. Izza Shafiq
https://www.facebook.com/izza.shafiq

2. MrZwan Wan
https://www.facebook.com/mdazwan.zwan?fref=ts

3. Nurul Sakinah
https://www.facebook.com/datkina?fref=ts

* Yang ini - minta bg no fon + inform operator apa yang digunakan okeh...

Jangan lupa PM tau !

Untuk sahabat yang tak dapat hadiah2 GA , maaf ya..
Belum ada rezeki.. mungkin ditangguhkan untuk hadiah yang lebih besar lagii..

InshaAllah - GA Shaklee Wardrobe 2.0 menyusul..
Ada rezeki , nak bagi semua pemenang makan Shaklee supaya dapat rasa perbezaannya...

TERIMA KASIH semua..
Maaf lambat , mohon doakan emak admin sihat ya..
Baru je hospitalized semalam..

Luv u likers ! Jazakumullah !
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

1 November 2013

Salam Jumaat


Jom kejarkan sunnah di hari yang penuh barakah ini..
Haa.. jangan tinggal solat Jumaat untuk kaum Muslimin okeh !

:)

Tinggalkan jejak korang , nanti aku nak bw..
Minggu in penuh dengan kuliah , periksa dan bisness..
Terima kasih pada yang join GA - update FB ye..

Wassalam..

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign