Followers

17 February 2014

Basic H Shaklee , bukan pencuci biasa

Assalammualaikum !
Selamat tengah malam kawan2 !
Hey ! Tak tidur lagi ?
Hihi - semoga kalian dirahmati Allah selalu..

Share info pasal Shaklee lagi la k..
Biasanya - orang akan assumed yang produk Shaklee ni ada vitamin je kan..
SALAH ! Taklah.. Shaklee ada macam-macam..
Daripada supplement membawa kepada skincare, hair care dan alatan rumah macam penapis air + udara dan jugak pencuci..





































Inilah benda yang best tuh !
Apa kegunaan dia ye? Bukan pencuci biasa ke?


PENCUCI

§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau


MERENDAM SAYUR DAN BUAH
§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut


KEGUNAAN KELUARGA
§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar).
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam) dan beri satu sudu air Musoffa. Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema


BERKEBUN
§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.


KEGUNAAN RUMAH
§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Macam2 kan?
Series hebat - semua ni kan ciptaan Allah...

Kredit info : Master Cery

So rasa nak cuba satu ?

Dapatkan konsultansi terbaik !
Pengedar Shaklee Sah 
Nadia Syakila [SID 1028241]
013 2558600


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign