Followers

1 March 2014

Tips memilih Kolagen

Assalammualaikum Warahamatullahiwabarakatuh !
Tak nak mengomel banyak-banyak..
Sejak akhir-akhir / sekarang ni - macam2 produk kolagen yang keluar kan..
Yang makan ada, yang minum ada, yang sapu ada..
Jangan lupa ! yang cucuk pun ada !

Jadi apa kata kita tengok sikit tips-tips untuk memilih kolagen yang baik..
Info Nadia petik daripada blog Kak Cery -- > yang diambil daripada sini

Jom cek !
  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Wah ! Begitu panjang lebar kan..
Korang tahu tak Shaklee ada Collagen Powder jugak ?
Tak nak cakap dulu yang Collagen Powder Shaklee ni best..
Korang tengok dulu kandungan dan manfaatnya tau..

SCP bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangat dan sangat kecil iaitu 1000 dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas yang sempurna.

Berikut secara ringkas fungsi2 setiap ramuan tersebut:


Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Info tambahan:
Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 
1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air.. so ia membekal air yang cukup !




Macam mana ? Rasa nak cuba ?
Ok - ini ada sedikit info ;

Harga Pasaran : RM 298.00
Boleh tahan mahal  ? Sebab ia terbaik !
Nanti Nadia kongsikan testimoni mereka2 yang sudah cuba dan dengan izinNya dapat menyelesaikan masalah yang mereka hadapi..

Dapatkan konsultasi terbaik !
Shaklee Independent Distributor
Puan Nadia Syakila [1028241]
013 2558600 - msg/wassap
Shaklee Wardrobe - FB Page

♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign