Followers

10 April 2014

Akulah si Raja Dinosaur

Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarakatuh !
Selamat siang dan selamat malam ! Iyela.. mana Nadia tahu bila masa korang baca entri ni kan..
Apa-apa pun biarkan semuanya selamat...

Hari ni - aku masih nak merepek lagi !
Hoho, tapi kali ini Nadia nak merepek dengan motivasi. Harapnya kalian boleh teruskan membaca cerita atapun entri ini sehingga habis..

[AKULAH SI RAJA DINOSAUR]

Memang. Memang Nadia lah si raja itu. Kenapa?
Jeng..jeng..jeng..

Dalam hujung bulan 3 lepas, Nadia ada pergi ke FAMILY DAY SHAKEE di bawah group Legasi Anugerah Terindah di bawah Master Zahirah dan suaminya, Master Hafizan..
Dalam banyak-banyak permainan dan aktiviti lakukan - aktiviti ini sangatlah memberi kenangan kepada Nadia, si Raja Dinosaur dan dua orang lagi raja..

Nak tahu cara permainan dia ?
Ok - ini Nadia copy paste daripada nenek Shakleeku Athirah Abd Razak

[Nadia si bakal sv]
Ok.
Saya ada cakap right saya nak share pasal Nadia jadi raja dinasour masa Family Day hari tu?
Game nye begini..
> semua org adalah sebiji telur pada awalnya. msg2 duduk mencangkung kerana masih sebiji telur.
> selepas di beri arahan,mereka akn bergerak mencari telur yg lain utk osom.(betul ke osom?hihi alaa yg batu,burung air tu) siapa menang, dia akn berubah jd ayam.keadaan dia bertukar, dr duduk mencangkung td kepada berdiri separuh. yg kalah remain duduk,sebagai telur n kena cari telur yg lain sampai dia berjaya osom n jd ayam.
> yg dah berjaya jd ayam pulak, kena cr ayam yg lain utk osom lagi. siapa menang, terus jd dinasaur.keadaan bukan lg separuh berdiri, tp sudah boleh berdiri tegak.kali ni, mereka yg dah jd dinosaur kena cr dinosaur yg lain utk osom lg,siapa menang terus jd KING, dan boleh berbaris di belakang.
> di kala makin ramai org sudah menang, menjadi KING dan berbaris di belakang, masih ade telur,ayam n dinasaur yg sedang berusaha mencari yg lain (yg kalah) utk osom n osom lg.akhirnya, bila tggl 3 org saja, game tamat. Gambar di atas adalah gambar di mana 3 org yg kalah (yg duduk telur, yg separuh berdiri ayam, nadia pulak dinosaur.) yg berjaya jd king semua lambai kt dorg yg kalah ni.. mereka sangka mereka menang,,
> hakikatnya..pd masa game di conclude, mereka yg 3 org ni lah yg berjaya dapat hadiah. tahu kenapa?
sebab mereka tak pernah putus asa.
di saat org lain naik, n naik 'rank', dr telur ke ayam, dr ayam ke dinasour, dr dinasour ke king. mereka masih terus berusaha.usha n usaha. Mereka tak putus asa n berkata "alaaa xnk la main game ni lg asyik kalah je" , tidak! tapi mereka TERUSSSS berusaha. semua sangka mereka ini kalah, tapi hakikatnye, mereka la org yg paling berjaya kerana kuat dan tdk putus asa!
jika anda rasa anda ketinggalan, anda kebelakang, semua sid laju aku dah buat mcm2 giniii jugak. itu bukan bermakna anda kalah, ia hanya bermaksud anda akn menjadi semakin hebat bila semakin byk pengalaman anda dlm terus berusaha!
Malam tu, nadia mendapat gelaran raja dinasour dan naik ke pentas menerima hadiah..
Nadia, anda supervisor bulan ini. inshaallah.
Dan lain2, apa yg anda rasa sekarang?
mahu berhenti atau terus berusaha lebih kuat?
Jadi bagaimana ? Nadia sendiri tak dapat nak tangkap apa moral permainan ini sebenarnya..
Series ! Saat2 terakhir tinggal kami bertiga, rasa malu yang teramat. Segan ngko !
Dah 3 ekor je yang tinggal..
Tapi lepas je tahu maksud yang tersirat di sebaliknya - ia menjadikan aku lebih bersemangat dan bertenaga.. InshaaaAllah ! Alhamdulillah..

Moral of the story ni bukan sahaja di adaptasi kan untuk perniagaan Shaklee je , tapi dalam semua benda yang korang buat..
Tak kisahlah apa2 pun - yang penting bukan mengundang murka Allah - jangan pernah kita putus asa dan berhenti..

InshaAllah..
Nor Nadia Syakila Jamal SUPERVISOR SHAKLEE pada APRIL 2014 dan mendapat bonus sebanyak RM2K SEBULAN..
Doakan ea !

Dinosaur berlawan dengan Dinosaur - Ini Master Firdaus , hebat orangnya bersama isterinya Master Kam Maria


Dari kiri ;
Raja Telur , Raja Ayam dan Aku si Raja Dinosaur
Eh ! Memang pun ea?

** Ihsan gambar daripada Master Firdaus dan Master Kam Maria












♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

1 comment:

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign