Followers

11 May 2014

Permulaan Projek Kucing


Assalammualaikum Warahmatullahiwabaraktuh !
Hai readers, bloggers merangkap friends !
Apa khabar korang? Nadia harap korang sihat2 tau..
Banyak tak anak kucing kat dalam gambar kat atas ?
Mesti ada yang suka dan akan ada jugak yang geli.. betul tak ?
Nadia memang daripada kecil memang suka kucing..
Jadi, alhamdulillah - memang suka sangat bermain2 dengan si comel ni..

Untuk sekarang ni, dalam rumah Nadia ada 12 ekor anak kucing yang baru dalam sebulan lahir..
3 ekor dalam umur 7 - 8 bulan dan juga ada 6 ekor mak2 yang dah tua dan seekor bapak tua..
Huh ! Banyak kan ngko??!!

Seronok memang seronok - tapi ada part yang tak best jugak..
Tang mana? Tang setiap kali dia 'poo poo'
Ya Allah, hari ni memang penat gila !
Duk membersihkan 'poo poo' dia - adalah dalam setengah kotak setelah dikumpul2..

Rumah Nadia ni banyak lubang kecil2 - so kalau letak kat luar..
Kucing yang dah besar2 dan pandai ni akan masuk jugak dalam rumah..

Nadia terniat nak buang sebenarnya - tapi bila borak2 dengan ayah, ayah tak sampai hati..
Ayah kata kucing ni sebenarnya rezeki..
Apa jalan penyelesaian yang di ambil buat masa ni ??

Letakkan anak2 kucing di luar rumah (dalam sangkar dan bertutup)
sebab kalau letak dalam rumah memang konfirm diberakknya..
Dan juga tutup semua lompong hot spot yg diorg suka berak tuh..

InshaALLAH, next effort is nak buat rumah kucinggggg !!
Nanti Nadia cerita pasal rumah kucing pilihan Nadia k!

Stayyy tuneedd !


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?


Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com

♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

4 comments:

  1. husna tak suka jugak bila diorang kecing, berak, dan muntah merata-rata..-..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah husna.. btw - projek kucing untuk hari ni failed - sebab esoknya diorang terlepas dan berak lagi.. arghh ! ok.. cancel ! sabar nadiaaaaa...

      Delete
  2. aaaa so cuteee. rumah kitorang ni ada banyak kucing bkn sbb bela tapi diorang buang kucing kat dpan rumah kitorang -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes nadia lebih kurang awak dear. dulu dalam 5 ekor je datang then dah yang 4 ekornya tu betinaa.. now ada new born baby 15 ekor.. :")

      Delete

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign