Followers

15 July 2014

Tutorial ; Cara Pasang Widget Pengunjung Online / Online User

Assalammualaikum Readers, Bloggers and Fann !
Eh - yang last sekali mungkin tidak kot. haha !

Okelah, hari ni tak mahu merepeka panjang..
Memang Nadia dah lama dalam dunia blogger ni , tapi tak pernah pun sekali buat entry or tuto pasal dunia blog ni semua..
Kenapa? Sebab den rasa den taklah hebat mana..

Tapi lately, terfikir..
Why not ? Lebih2 lagi keluarga Shaklee kuh perlu dapatkan tuto2 blog sebegini untuk menyerikan lagi blog diorang !
Shaklee tu apa?
Jom add Nadia terus kat FB >klik sini<

So - tanyalah macam2 k..

Tanpa lengah masa, macam mana nak masukkan menatang ni ?
Apa dia ? Dush !

 Itu haa.. Jom ikut step by step ;)

1. Pergi LINK ini
2. Kalau korang 1st timer > boleh SIGN UP terus
3. Ikut arahan dia SEPERTI notify email & register / log in semula
4. Dah siap masuk, boleh KLIK LINK CODE dan akan keluar macam ni..




5. Lepas je masuk link, korang kena isi yang ni plak tau..
Untuk part ini, korang boleh ubah la macam contoh yang Nadia bagi kat bawah ni - WARNA , REKA AYAT yang korang suka!!



SIAP ? 
6. Terus klik GENERATE CODE > CODE banyak2 akan keluar > JUST COPY !!
SYIAAAAAPPPPPPPPPPP ;)



7. Nak paste kat mana ? Mudah saja...

DASHBOARD > LAYOUT > ADD HTML > PASTE 

Oke then? Baaaii..





♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign