Followers

13 August 2014

Diet Atkins

Assalammualaikum kaki blogger.
Selamat malam dan salam sejahtera kaki reader.

Makan dah?
Makan apa tadi?
Entahlah, dua tiga hari ni - saya mengidam (taktahu ngandung ke tak) kambing golek.
Teruk sangat tu kan?

Korang, mesti korang pernah dengar kan pasal Diet Atkins.
Saya pun pestime dengar daripada my bestie di UIA dulu - si comel pasal benda ni.
Mula-mula ambil endah tak endah sampailah dah habis belajar dan join GROUP FB DA ni.
Nak join jugak ? Boleh !

AMARAN ! Nak bagi warning siap, kengkawan dalam group tu majoriti semuanya baik2 tapi janganlah pulak kalian tanya soalan yang memang ada jawapan dalam tu ye.
Lepas je join - terus bukak FILES dan BACA !

Nah link dia >>>>>>>> DA FB GROUP

Bila dah study balik, memang jeles la jugak dengan kejayaan mereka.
Salah sendiri kot, aku yang kuat makan dan tak disiplin - sepak muka sendiri lah ye.
Dah induksi dua - tiga hari, ngko ambil nasi ko dah hancuskan induksi tu. haaa..

So, meh nak terangkan basic Diet Atkins ni.
Gini ha piramid makanan dia ;



















Jadinya, yang portion bawah tu korang boleh makan seberapa manyak kalian mahu.
Kalau minggu induksi tu - gula memang pantang habis2an.

InshaAllah, saya nak cuba lagi.
Bukan cuba sebab nak cantik, sebab nak sihat..
Mesti macam CLICHE kan?

Yela, saya kena turunkan berat badan = stabilkan hormon = dapat baby !
Nak sihat la tu kan? Doakan k.

Notakaki maki :
By the way, Atkins antara prinsip dia memang takde gunakan apa2 produk.
Tapi depends on individu. Macam saya ambil multivitamin dan esp Shaklee (sebagai ganti protien waktu breakfast) dan set slimming Shaklee lain.
Depends ah ea..

Wassalam.


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign