Followers

2 October 2014

Tutorial : Buat Kotak Dalam Post / Entri


SAYA PENGEDAR SHAKLEE MALAYSIA
013-2558600


Assalammualaikum, salam sejahtera !
Hola Holi - riang ria tak hari ni ? 
Moga rianglah hendaknya, baiklah.

Hari ni Nadia dengan berbaik hati nak share TUTORIAL untuk masukkan BOX berwarna seperti diatas ke dalam entri / post blog kita.

Actually, Nadia nak buat macam yang BLOCKQUOTES tu tapi tak tahu kenapa sokmo tak jadi, sebab template macam lain sangat, kalau ada sesiapa tahu mohon tag saya ok !
PLEASE HELP ME !

Tapi terjumpa yang ni, pon boleh - it doesn't matter.
Mari mulakan.

-------------------------------------------------------

LANGKAH PERTAMA
Korang tulis je entri macam biasa, then bila mana sampai part nak letakkan kotak kat atas tu, korang bolehlah menCOPY coding di bawah tau..

<span ><div style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0); padding: 7px 5px 7px 10px; width: 400px;background: #FF97E8">Taip jek pe yang nak ditaip kat sini.</div></span>


LANGKAH KEDUA
Korang boleh edit WARNA coding tu (highlight pink) dan TAIP apa ayat yang korang nak kat sana. okey?


Kemudian, boleh lah preview dan kalau korang berpuas hati, DAH SIAP !
Amacam ? Harap kalau tak banyak ada la sikit korang dapat belajar ye.

Terima kasih sudi merujuk tutorial saya, saya pun belajar daripada blogger lain jugak.
Wassalam.


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign