Followers

27 November 2014

Selamat Tinggal, Orang Negatif !

Assalammualaikum,
Selamat tengahari dan salam sayang.
Chewah! Memang saya sayang :)

Walaupun tak kenal dan tak bersua muka, anda tetap saudara seagama saya dan sebangsa saya yang selalu saya doakan.

Selamat Tinggal, Orang Negatif !
Haaa. faham ke faham ni?
Alkisahnya, saya terinspirasi dari post kakak saya, Atikah kat FB pagi ni.

Antara isi tersurat statusnya ialah, kita ni memang nak positif je, tapi bila jenjalan kat NEWSFEED kita di fb atau kat mana2 medan sosial - kebanyakkan friend2 kita tu asyik marah-marahlah, tak puas hati itu dan ini.

Agak-agak kita effek x?
Kita pun akan mula tak suka dan kita plak akan diselubungi dengan aura2 negatif tu. betul tak?

Naaahh.
Percayalah.
KITA MENARIK APA YANG KITA FIKIRKAN.

Fikirlah yang baik-baik.
Sangka yang baik-baik.
Bergaul dengan orang yg positif.

Antara figure yg kita dan kalian boleh follow macam kokping aka Fynn Jamal, yang mana tak pernah putus asa pon dalam hidup dia..
Siapa2 lah sama ada femes atau tak.

Dan macam mana nak buat dengan orang negatip ni?

UNFRIEND / UNFOLLOW

kalau tak sampai hati unfriend, unfollow sudah :)

Dan yang paling penting,
mulakan dengan diri sendiri.
Post yg best dan seronok je.
Kita bukan nak menayang, but we want to spread the positive aura !

Until here..

## Boleh jugak add friend dan follow saya di fb / ig ya ! inshaAllah.
STAY POSITIVE !

Wassalam.


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

4 comments:

  1. Yes..sgt setuju..kesimpulannya positif tambah dgn negatif akn jd negatif..klu ada kwn yg slalu fikir negatif ni suh dia main jauh2..nt aura negatif tu bl jangkit & buat kita pulak sakit jiwa..
    Sy follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dear. nt nadia hit balik tau.
      yes. yes. yes. setuju sangat !

      Delete
  2. yeahh selamat tinggal orang negatif!
    Almost every night mesti bukak insta untuk ambil aura positif kak fynn and tengok keletah juna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah as. nak dkatakan every day. sgt adore kak fynn. jom kita ambik dan sebarkan aur positif. yg negatif? selamat tinggal !

      Delete

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign