Followers

22 December 2014

Cabaran Wanita Hamil












Assalammualaikum warahamatullahi wabarakatuh !
Selamat malam kawan - kawan !

Hari ni Nadia nak cerita tajuk best dan sangat best.
Pasal hamil ! Nadia pasti mesti ada puan - puan blogger yang dah merasai pengalam ni kan.
Best tak ? Best tak ?

Allahu, doakan Nadia tau.
Antara doa Nadia untuk tahun 2015 ini adalah merasai pengalaman yang cukup manis ni.

InshaAllah !

Sungguhpun begitu, hari ini dan malam ini - Nadia nak share ilmu yang Nadia dapat.
Mungkin nanti nadia boleh buat revision balik kan.


CABARAN LAZIM YANG DIALAMI OLEH IBU HAMIL 


Wah, apakah dia ni ?
Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang pertama kali mengandung. Betul tak ? Iyela, kita tak tahu apa - apa pun. 1st time kot.

Memang cabaran kan, ketika kita (aminnn..) dalam proses untuk menjaga , melindungi dan membesarkan janin dalam kandungan tu. Emosi dan fizikal !

Apakah antara cabaran yang biasa perlu ditempuh oleh wanita hamil :

  • Alahan teruk
  • Morning Sickness
  • Tiada selera makan
  • Muntah dan loya
  • Anemia - sangat berbahaya kalau tidak boleh ditangani !
  • Keletihan dan rasa malas
  • Mood swing

Cabaran - cabaran di atas adalah lazim bagi wanita hamil. Tetapi sejauh mana ia memberi kesan kepada kehidupan seharian. Ada kalanya ringan, namun ada kalanya menganggu kehidupan dan aktiviti seharian.

JANGAN RISAU ! Ia adalah keadaan yang sementara - InshaALLAH !
Patutlah Allah SWT menaikkan darjat seorang ibu, macam - macam yang perlu diharungi untuk melahirkan kita kan.. 


PENYELESAIAN ALTERNATIF
InshaAllah, hampir semua masalah dan cabaran di atas dapat diatasi dengan mendapatkan nutrisi yang diperlukan secara lengkap di samping rehat yang mencukupi dan sokongan moral dari suami , keluarga , kawan - kawan dan orang2 sekeliling. 



KENAPA SET HAMIL SHAKLEE JADI PILIHAN ?
Kerana :

  • Lengkap - dengan semua nutrisi yang diperlukan oleh wanita hamil
  • Tahan berbulan - bulan ; sehingga 4 - 5 bulan 
  • Boleh dimakan bersama ahli keluarga lain
  • Harga yang sangat berbaloi dan berpatutan
  • Semulajadi (BUKAN sintentik)
  • Tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • EXTRA bonus kesihatan dan kecantikan
  • JIMAT , kerana set yang sama di gunakan untuk berpantang !
  • Terbukti selamat dan berkesan

-------------------------------------------------------------------------------------


With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife

Shaklee Independent Distributor
ID 1028241  | 013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign