Followers

29 April 2014

Serba Salah

Assalammualaikum bro dan sis !
Semoga kalian sihat hendaknya.. 

Korang pernah rasa serba - salah yang teramat tak ?
Rasa serba salah ni , tak lah semestinya sebab kita buat salah , tapi macam ko nak buat sesuatu yang ko nak buat tapi bila terkenang kan itu dan ini , ko tak jadi nak buat ?

Ouh ! Peninggg...
Dan aku akan buat korang pening sekali dalam dunia aku kan...

Aku ada satu impian selepas aku berumah tangga..
Namun bila aku kenangkan wajah2 mereka yang aku sayang , aku terpaksa kuburkan impian aku..
Tapi ada beban yang aku tak tertanggung bila aku kena buat pengorbanan tu..
Bukanlah daripada mereka yang aku sayang tapi sekadar orang-orang yang lain..

Mungkin sebab aku terlalu memikirkan perihal orang lain..

Takpelah , selagi mampu - aku hadap..
Sabar Nadia .. Sabar..

Korang doakan plan aku berjalan dengan lancar ya..
Aku dah ada plan !
























Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

23 April 2014

Andaman

Akad Nikah

Reception

Assalammualaikum readers and bloggers !
Apa khabar ? Harap korang sihat sokmo okeh !
Dah jaub ber blogwalking hari ini ?

Okelah , I baru perasan yang dah lama tak cerita pasal preparation kawen I..
Walaupun blog I ni tak se hot mana , still.. nak share jugak..
Yang mana baik korang boleh lah ikut, yang tak best jangan mengade2 nak ikot tau..

Ekhem ! Cantik ke tak aku nih ?
Boleh laa kaaaan.. 

Mak andam mana ? By the Nadia ambil servis daripada salah seorang sahabat dari UIAM, kakak ni memang ada andaman dia sendiri di Serawak - mula2 dah book dengan andaman dari Melaka..
Tapi tak tahu macam mana terpaut dengan kak Dayang ni bila sahabat2 Nadia kenalkan..

So ambillah kakak ni..
Dia sangat baik dan mudah berkerja dengan dia..
Dia bukan setakan solekkan Nadia je , siap tidur rumah dan tolong gubah hantaran mana yang tak setel..

Alamak ! Kak Dayang punya FB macam deactivated je..
Nanti kalau ada link - Nadia bagi lain kali okeh..

Notakaki ;
Masa nikah terpakai plak bulu mata..
Moga Allah ampunkan dosa..

Wassalam ~~

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

22 April 2014

Tolong Saya .. Tolong Anda ..




Saya nak cerita pasal Shaklee lagi ni..
Ada yang menyampah ??
TUTUP BLOG INI !
Terima kasih pada yang terus membaca..

[ TOLONG SAYA UNTUK TOLONG ANDA ]

Kebiasaannya saya hanya akan bercerita tentang produk Shaklee dan berkongsi manfaat dan kebaikan sebagai ahli dan pengedar Shaklee secara tak langsung.. 
Apa yang saya dapat ? Apa yang saya rasa ? 
Betul tak ?

Tapi kali ini izinkan saya untuk buka tawaran untuk tolong anda..
Nak tolong apa diri sendiri pun tak tertolong ? Heh ! gitu ea ?
Silakan bercakap - saya tak peduli , saya katak buta dan pekak !

Tolong saya untuk tolong anda ubah kehidupan kita..
Lebih2 lagi kepada SURI RUMAH, PELAJAR & PENGANGGUR TEGAR macam saya !
Kalau orang yang bekerja pun nak jana pendapatan pun sangatlah dialu2kan..

Izinkan saya berkongsi cerita - 
Saya join Shaklee dan bisnes Shaklee adalah sebab duit pada mulanya..
Moyang saya cecah lebih2 kurang2 40k - 50k sebulan
Nenek saya sudah melangkau kira ke 10k sebulan
Mak Shaklee saya sudah lebih kurang 2k - 3k sebulan
Dan kesemuanya adalah SURI RUMAH !
InshaAllah - saya akan mengikut menjejak mereka bulan ini !
InshaAllah..

Dan ianya tak mudah ! tapi hasilnya cukup manis !

Percayalah, semakin lama menggali petua dan ilmu daripada mereka yang hebat..
Objektif saya semakin berubah..
Ini bukan sebab apa yang saya dapat - tapi apa yang saya dapat beri..
Lebih tinggi income lebih besar amanah..
Amanah apa ? untuk membantu team kita untuk dapat macam mana yang kita dapat malahan lebih baik daripada tu..

Shaklee bukan setakat hebat pada produknya - malah SUPPORT SYSTEM dan MENTORNYA..
Yes, SHAKLEE adalah MLM, tapi sistem MLM yang cumulative..
Naik bersama2 - tiada istilah pijak memijak..

Dan saya bukak peluang ni..
Benarkan saya untuk tolong diri kita semua..
Boleh terus roger / pm / inbox / sms / wassap saya !

SAYA TUNGGU !

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

17 April 2014

Kalaulah semua orang berniaga..

[KALAU SEMUA ORANG DI DUNIA BERNIAGA]

"Kalau semua orang berniaga, nanti xde lah orang nak kerja kerani, sapu sampah, pungut sampah dsb" - alasan si A sbb tak nak berniaga

"Kalau semua orang di dunia berniaga, boleh ke lagi peniaga dapat untung?" - alasan si B bila diajak berniaga

Terpulang lah....
Bila saya berniaga Shaklee, saya masih memerlukan barangan lain; saya masih menempah kek utk birthday anak saya, saya masih membeli baju utk keperluan keluarga saya, saya masih menempah biskut raya utk hari raya, saya masih membeli pinggan mangkuk utk kegunaan keluarga saya, saya masih pergi ke kedai cuci kereta utk basuh kereta. Pendek kata, saya masih lagi MEMBELI walaupun saya MENJUAL.

Bila ada orang cakap, susah lah berniaga Shaklee sekarang sebab ramai dah join Shaklee, ramai dah jadi SID - simple je. Bukankah umur manusia meningkat setiap hari, bilangan manusia juga bertambah setiap hari?

Setiap hari, pasti ada orang yang mendirikan rumahtangga, setiap hari pasti ada ibu2 yang kerisauan kerana rendahnya tahap immuniti anak yang sedang membesar, setiap hari pasti ada wanita2 yang baru bergelar ibu/ menimang cahaya mata, setiap hari pasti ada ibu ayah yang sakit lututnya, kencing manis, sakit jatung, darah tinggi - setiap hari terlalu banyak PERUBAHAN yang berlaku!!!

Alangkah indahnya kalau kita pandang semua ini dari sudut positif.

Banyaknya pahala yang kita boleh dapat jika kita mampu membantu insan2 di atas yang memerlukan sedikit perkongsian dari kita???

Maka tiada lagi alasan, ada ke orang lain nak beli Shaklee dari aku?? Hidup akan sentiasa indah jika setiap hari, kita berniat untuk MEMBERI.....

♥♥ Change your words n u will change your world ♥♥

Tetapi jangan tersalah pilih "rumah" pulak yer....

http://ainulduha.blogspot.com/2013/04/awas-jangan-tersalah-pilih-rumah.html

Credit to Master Ainul Shahrazad

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

14 April 2014

Makan Shaklee ; semakin teruk adalah !

Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?


Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan?

A: Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.


Q: Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan?

A: Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.


Q: Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik?

A: Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.


Q: Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan sintom yang sama semasa krisis penyembuhan?

A: Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.


Q: Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?
A: Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya.


Q: Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:


  • Tidak mengamalkannya setiap hari
  • Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan
  • Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya
  • Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat
  • Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh
  • Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan
  • Mengalami masalah emosi






Tanda-tanda & Penyebab Krisis Pemulihan
Memahami Krisis Penyembuhan dan Petanda serta Simptom:



Krisis Penyembuhan Penerangan / Penyebab

- Sakit kepala yang melampau Tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
- Demam, tidak cukup rehat Meningkatkan metabolisma,merangsang fungsi imunisasi badan
- Cirit-birit, meningkatkan pergerakan Petanda bagi menyahtoksin, usus, najis berbau, air
kencing berbau menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar
- Kembung perut Sistem penghadaman yang lemah
- Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak
sihat dan sistem pembersihan
- Penghasilan lendir seperti selsema, Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak kahak juga
adalah petanda bagi menyahtoksin
- Pendarahan Hidung Mungkin petanda bagi kekurangan darah
- Rasa sakit pada otot dan sendi Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit
- Peningkatan rasa sakit di sebahagian Mempercepatkan krisis penyembuhan badan yang
bermasalah
- Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif Sistem saraf yang lemah
- Kitaran haid yang tidak menentu, Hormon yang tidak seimbang / perubahan waktu kitaran
haid, kegatalan penyakit buasir pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak
- Lapar, Pening Tekanan darah rendah, anaemia
- Loya, sembelit, tersedu Sistem hadaman yang lemah, masalah hati
- Edema (membengkak) Masalah buah pinggang

Rujukan: Dr. Mary Ruth Swope, Columbia Unversity


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?









Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
FB : Nor Nadia Syakila
nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

10 April 2014

Akulah si Raja Dinosaur

Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarakatuh !
Selamat siang dan selamat malam ! Iyela.. mana Nadia tahu bila masa korang baca entri ni kan..
Apa-apa pun biarkan semuanya selamat...

Hari ni - aku masih nak merepek lagi !
Hoho, tapi kali ini Nadia nak merepek dengan motivasi. Harapnya kalian boleh teruskan membaca cerita atapun entri ini sehingga habis..

[AKULAH SI RAJA DINOSAUR]

Memang. Memang Nadia lah si raja itu. Kenapa?
Jeng..jeng..jeng..

Dalam hujung bulan 3 lepas, Nadia ada pergi ke FAMILY DAY SHAKEE di bawah group Legasi Anugerah Terindah di bawah Master Zahirah dan suaminya, Master Hafizan..
Dalam banyak-banyak permainan dan aktiviti lakukan - aktiviti ini sangatlah memberi kenangan kepada Nadia, si Raja Dinosaur dan dua orang lagi raja..

Nak tahu cara permainan dia ?
Ok - ini Nadia copy paste daripada nenek Shakleeku Athirah Abd Razak

[Nadia si bakal sv]
Ok.
Saya ada cakap right saya nak share pasal Nadia jadi raja dinasour masa Family Day hari tu?
Game nye begini..
> semua org adalah sebiji telur pada awalnya. msg2 duduk mencangkung kerana masih sebiji telur.
> selepas di beri arahan,mereka akn bergerak mencari telur yg lain utk osom.(betul ke osom?hihi alaa yg batu,burung air tu) siapa menang, dia akn berubah jd ayam.keadaan dia bertukar, dr duduk mencangkung td kepada berdiri separuh. yg kalah remain duduk,sebagai telur n kena cari telur yg lain sampai dia berjaya osom n jd ayam.
> yg dah berjaya jd ayam pulak, kena cr ayam yg lain utk osom lagi. siapa menang, terus jd dinasaur.keadaan bukan lg separuh berdiri, tp sudah boleh berdiri tegak.kali ni, mereka yg dah jd dinosaur kena cr dinosaur yg lain utk osom lg,siapa menang terus jd KING, dan boleh berbaris di belakang.
> di kala makin ramai org sudah menang, menjadi KING dan berbaris di belakang, masih ade telur,ayam n dinasaur yg sedang berusaha mencari yg lain (yg kalah) utk osom n osom lg.akhirnya, bila tggl 3 org saja, game tamat. Gambar di atas adalah gambar di mana 3 org yg kalah (yg duduk telur, yg separuh berdiri ayam, nadia pulak dinosaur.) yg berjaya jd king semua lambai kt dorg yg kalah ni.. mereka sangka mereka menang,,
> hakikatnya..pd masa game di conclude, mereka yg 3 org ni lah yg berjaya dapat hadiah. tahu kenapa?
sebab mereka tak pernah putus asa.
di saat org lain naik, n naik 'rank', dr telur ke ayam, dr ayam ke dinasour, dr dinasour ke king. mereka masih terus berusaha.usha n usaha. Mereka tak putus asa n berkata "alaaa xnk la main game ni lg asyik kalah je" , tidak! tapi mereka TERUSSSS berusaha. semua sangka mereka ini kalah, tapi hakikatnye, mereka la org yg paling berjaya kerana kuat dan tdk putus asa!
jika anda rasa anda ketinggalan, anda kebelakang, semua sid laju aku dah buat mcm2 giniii jugak. itu bukan bermakna anda kalah, ia hanya bermaksud anda akn menjadi semakin hebat bila semakin byk pengalaman anda dlm terus berusaha!
Malam tu, nadia mendapat gelaran raja dinasour dan naik ke pentas menerima hadiah..
Nadia, anda supervisor bulan ini. inshaallah.
Dan lain2, apa yg anda rasa sekarang?
mahu berhenti atau terus berusaha lebih kuat?
Jadi bagaimana ? Nadia sendiri tak dapat nak tangkap apa moral permainan ini sebenarnya..
Series ! Saat2 terakhir tinggal kami bertiga, rasa malu yang teramat. Segan ngko !
Dah 3 ekor je yang tinggal..
Tapi lepas je tahu maksud yang tersirat di sebaliknya - ia menjadikan aku lebih bersemangat dan bertenaga.. InshaaaAllah ! Alhamdulillah..

Moral of the story ni bukan sahaja di adaptasi kan untuk perniagaan Shaklee je , tapi dalam semua benda yang korang buat..
Tak kisahlah apa2 pun - yang penting bukan mengundang murka Allah - jangan pernah kita putus asa dan berhenti..

InshaAllah..
Nor Nadia Syakila Jamal SUPERVISOR SHAKLEE pada APRIL 2014 dan mendapat bonus sebanyak RM2K SEBULAN..
Doakan ea !

Dinosaur berlawan dengan Dinosaur - Ini Master Firdaus , hebat orangnya bersama isterinya Master Kam Maria


Dari kiri ;
Raja Telur , Raja Ayam dan Aku si Raja Dinosaur
Eh ! Memang pun ea?

** Ihsan gambar daripada Master Firdaus dan Master Kam Maria











Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

8 April 2014

3 bulan...

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !
Hola readers dan bloggers !
Ouh ! Dah lamanya tak merepek dalam blog dan dah berkurun rasa tak balas korang punya blogwalking..
Ampunkan saya ya ibu dan apak semua..

APRIL menjengah !
Kejap je kan masa berlalu - dalam masa 80++ hari je lagi kita akan menyambut kedatang bulan Ramadhan - Allahu ! Moga Allah sampaikan kita dalam bulan puasa ya...
Tak sabar sebenonya ! Nak berpuasa dan beraya berdua ! Fineeeeeee... aku duduk jauh2 kan..

Dengan kedatangan APRIL ini jugaklah lebih kurang 3 bulan usia perkahwinan Nadia dan suami..
Perasaan ? Haruslah teruja yang teramat sangat !
Tapi sebenarnya - percayalah !
Percintaan Jarak Jauh membuatkan kau berhati sensitif tapi berjiwa kental..
Hah ! Acano tuh ?

Nadia dan suami memang duduk berjauhan..
Walaupun jarak / masa perjalanan dalam 1 jam lebih tu memisahkan kami tapi lain wooo...
Dulu masa sebelum kahwin - memang ngko akan tak kisah..
Lepas kahwin - kalau boleh semua benda yang kita nak buat dia kena ada sebelah..
Tapi Nadia ada kesempatan tu tak selalu..

Pertanyaan ngko barangkali kenapa aku tak ikut dia..
KALAU BOLEH memang Nadia nak ~ ~ Siapa tak nak duduk bawah ketiak lelaki dia..
Tapi kami perlu berkorban - mak dan ayah Nadia dah tua, lebih2 lagi dengan keadaan mak yang tak berapa nak sihat..
Angah Nadia dah jaga makcik kami yang sorang lagi..
My Along dah lama pulang ke pangkuan Ilahi..
My abang Chik plak - dia kena jaga keluarga bini dia pulak..
Bahagi2 la kan..

RASA BERSALAH tau sebenarnya..
Hari tu - laki aku buat ayat taching ..
'' Yelaaa.. bini kita takde dekat kita..''
Ambooiii ! Nasib baik ngko gurau sayang..

Nadia rasa bersalah jugak dengan keluarga baru di Parit Raja, Johor sana..
Dah lama tak balik - dah laki aku asyik masuk keluar hutan je keje..
Takpe2 - Allah SWT pesan suruh bersabar..

Dan YA kawan-kawan..
Nadia nak ingatkan satu benda..
Perkahwinan itu bukan semata-mata penyatuan dua jiwa..
Tapi penyatuan banyak jiwa sebenarnya..
Jangan kita dok sibuk nak memperbaiki keluarga teras kita je tapi tak peduli keluarga kita dan mertua kita...

Dan tak salah kan yang muda berkorban demi kebaikan orang2 tua ?
Korang doakan Nadia agar dipermudahkan segala urusan k !
Korang pon sama ! Moga segala urusan korang dmudahkan oleh Allah !























Dan untuk suami tersayang..
Terima kasih atas segalanya..
I love you more than to the moon and back !

Moga hubungan Nadia dan suami serta hubungan kalian bersama suami/isteri berkekalan sampai ke syurga Ilahi.....

Amiiinnn...

p/s ; Jangan kahwin lambat2 tau !

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

3 April 2014

NZ Giveaway


Assalammualaikum !
Korang nak dapatkan TOPUP FREE?
5 pemenang sedang dicari ...

GA ni kat FaceBook sahaja tau !
Jom terjah sana - mudah je kerjaaanya...

GiveAway by NZ Wardrobe

Tarikh tamat : 13 April 2014

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign