Followers

30 May 2014

Penapis Air Ajaib ; Get Clean Water Pitcher

Assalammualaikum friends, bloggers, readerss !
Selamat pagi :)
Jom sedut aura positif - hanya anda yang mampu jadikan hari anda hebat !

Hari ni nak share pasal salah satu produk Shaklee yang femes amos !
GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE - apa bondo ni eh?
Haa.. jangan dok ingat Shaklee ada vitamin/suplemen je..
Barang2 rumah macam penapis air ni, sabun dan softener baju pun ada tau..

Jom tengok rupanya dia..


















Dia ni portable ok - korang boleh bawak gi travel mana2..
Masukkan je air pair dan ia akan tapiskan segala kimia dan kotoran..
Tak percaya ? Eh..























Nampak beza tak ? Ini experiment sebenar yang dibuat oleh nenek Shakleeku :)
Series benda ni kena ada satu kat rumah..
InshaAllah, masuk rumah sewa bulan 8 ni bawak bekal benda ni..
Jadi apa penerangan lanjut dia ? Jom share daripada website Shaklee !

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Keistimewaan Shaklee
Selamat: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

Pilihan Bijak: Menjimatkan KosRakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

Handal: Lebih banyak air bersih pada setiap masa.Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

Mesra Alam: Memelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

________________________________

Berminat tak? 
Untuk rumah boleh, rumah sewa boleh, yang duk hostel nak jimat dr beli air mineral pun boleh !


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?

Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

28 May 2014

Berdepan dengan masalah?


Assalammualaikum + Salam Sejahtera :)
Apa khabar teman teman? Semoga kalian dalam keadaan sihat dan ceria..
Jom nak cerita pasal masalah - Nadia ada masalah , korang plak acano ?
Betul ke orang kata orang yang takde masalah tu tak normal?

Ikutlah ye..

Nak cerita, semua orang takkan terkecuali daripada ditimpa masalah. Kecil atau besar, serabut atau berselirat, pasti di kelilingi oleh masalah..
Sungguhpun macam tu, takkan ada gunanya kalau kita lari daripada masalah - nak tak nak..
Ngko kena berdepan jugak si dia yang bernama MASALAH !

1st thing 1st macam mana kita memandang masalah tu sendiri ?
Sekadar masalah je ke atau itu sebagai tanda tarbiyah dan kasih sayang Allah?
Apa2 menda pon, ia kembali kepada ftrah kita sebagai hamba Allah kan..

Tak tipu, dua tiga menjak ni - Nadia stress sangat atas beberapa masalah..
Asyik menangis je dan rasa sangat2 serabut.. Yes dear, memang kadang2 kita tahu apa yang patut kita buat tapi kita terlalu terpaku atas keserabutan masalah tu..
Terima kasih Allah, kerana memberikan mak ayah dan suami sebagai penguat semangat dan sahabat terdekat serta keluarga Shaklee ku sebagai pembakar semangat !

Antara tips yang Nadia buat ialah ;
- Nangis semahu-mahunya
- Lepaskan / Mengadu + merayu pd Allah
- Tulis jalan2 penyelesaian

JANGAN FOKUS PADA MASALAH !
FOKUS PADA MACAM MANA AKU NAK SETELKAN NI..
disamping berdoa bersungguh2 pada Allah..

Jom, Nadia sharekan plak tips daripada JAKIM ni..


CARA MENGATASI MASALAH

1.Sandarkan Harapan Pada Allah
Setiap ujian yang datang sebenarnya mempunyai banyak hikmah di sebaliknya. Yakinlah bahawa setiap kesusahan yang kita tempuhi pasti akan diganti dengan kesenangan. Ini bersesuaian dengan firman Allah dalam surah al-Nasyrah ayat 1hingga 8 yang antara lain maksudnya 
“ …Sesungguhnya selepas kesulitan itu pasti ada kemudahan….”
"Cukuplah Allah bagiku. Tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya 
kepada-Nya aku bertawakal."( At-Taubah: 129)


2.Minta Pertolongan Dari Allah
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan yang sabar dan dengan mengerjakan solat; dan sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk." 
( al-Baqarah: 45) 


3.Jangan Sedih dan Kecewa
"Janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman." ( al-Imran:139)
Yakinlah dengan janji Allah itu dan jangan cepat putus asa dengan masalah yang dihadapi sebaliknya tingkatkan usaha dan kuatkan semangat untuk mengatasinya, lihat maksud firman Allah di bawah:
“ ...dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir”( Yusuf : 12)


4. Luahkan
Luahkan masalah tersebut pada teman-teman yang dipercayai, walaupun dia mungkin tidak dapat membantu, tetapi sekurang-kurangnya ia dapat meringankan beban yang kamu tanggung.


5.Bandingkan
Bandingkan masalah kita dengan masalah orang lain, mungkin masalah orang lebih besar dari masalah kita, perkara ini juga boleh membuatkan kita lebih tenang ketika menyelesaikan masalah.


Ujian yang datang juga tandanya Allah sayangkan kita. Jadi ambillah masa untuk menilai diri dan meningkatkan ketakwaan kita kepada Allah dalam apa jua yang kita lakukan. Lakukanlah untuk mencari redha Allah. Fikir dengan positif bahawa setiap dugaan datang dari Allah dan pasti ada hikmah yang tersendiri.

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." – (al-Baqarah: 216)

Doakan Nadia ya :')

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

27 May 2014

Branch Shaklee di Malaysia

Assalammualaikum korang !
Selamat sejahtera kalian..
Ambooi, macam hepi ya? Alhamdulillah atas segala yang Allah berikan :)
Back to Shaklee - dah seminggu dua aku merepek pasal life sendiri ye tak..

Ok, hari ni nak bagitahu kat korang kat mana head quarters/office dan branch Shaklee yang ada disekitar Malaysia ni..
Untuk pengetahuan korang, HQ dan Branch2 ni lah tempat kita beli barang secara walk in..
Nak daftar ahli kat kaunter? Tak boleh la yang kecuali ada UPLINE you sekali..

Kalau nak daftar sebagai ahli Shaklee - meh roger2 Nadia sekarang k !
Seluruh Malaysia boleh daftar you ols..

Dah, nampakanya aku semakin merapu..
Kat mana HEAD QUARTERS SHAKLEE ni ?

Shaklee Malaysia Home Office
Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang
Jalan SS16/1
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan.

Tel : 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199 (Customer Service)
email : customerinquiry@shaklee.com.my

Business Hours
Monday to Saturday: 10:00 a.m. to 7:00 p.m.

* Nadia belum ada kesempatan pergi lagi, inshaAllah - akan sampai dalam tahun ni. Beli stok ribu2 u olsss !

BRANCH SHAKLEE pulak ?

Kuala Lumpur
No. 32, Jalan Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Te l: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Tel: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188

Kota Bharu 
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Kota Kinabalu 
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Sudah.. 
itu je cawangan yang ada dalam Malaysia..
Shaklee kan XCLUSIVE gitu..
Melaka takdak, so kami semua beli terus dari online..
Klik sini, klik sana, payment dan siaappp !


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?








Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

24 May 2014

Tips Blog ; Blog berat? Blog lembab?

Assalammualaikum semua..
Apa khabar korang, harap korang sihat walafiaattt..
Apa aktiviti weekend korang?
Kalau tanya Nadia - takde apa yang istimewa cuma JOB HUNTING !!
Ahaks ! Buat sementara waktu ni - kena kerja lah dulu boh !

Okeh, hari ni nak kongsi pasal tips blog !
Aku tak pro mana, ni pun ilmu baru :)
Alkisahnya - kenapa ada sesetengah blog lambat loading..
Lambat loading menunjukkan blog itu berat (ini terkecuali kalau2 line2 korang xlaju k)
Macam mana ea boleh jadi macam tu?

Sini Nadia nak kongsikan antara sebab2 yang boleh menyebabkan blog kita jadi berat :

1. WIDGET ; macam jam ke, visitor counter ke, gambar slides, pelihare menatang2 tu dll
2. FILES JACASCRIPT ; yang Nadia tahu is marquee text tu - dulu rajin pakai, memang kalut !'
3. GAMBAR ; yes ! dan lebih2 lagi yang jenis berat2 dan beranimasi tu :)
4. VIDEO / MUSIC dan yang sewaktu dengannya lebih2 lagi yang dimainkan secara auto !

Haaa.. dah tu acane nak timbang blog ni berat ke tak?
Jom pergi link ni dan masukkan add korang !
http://www.pagescoring.com/website-speed-test/

Blog Nadia mengambil masa :
24.56
SECONDS

Ok tak?
Korang punya macam mana?

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

22 May 2014

S.O.H.O


Assalammualaikum Wbt !
Selamat petang kengkawan !

SOHO?
Ini bukan nak cerita pasal pasaraya SOHO tau..
Jangan mengade, haha ! 
Nampak tak gambar atas tu.. SOHO stand for Small Office. Home Office

Nadia teruskan merepek ye?
WAHM atau working at home mother memang karier idaman Nadia..
Cita-cita ni baru je bermula masa zaman universiti dulu..
Dulu memang tak terfikir pon..

As for my business, Nadia sedang mengusahakan Shaklee dan TTTE :)
Boleh refer tajuk2 kat sidebar k, asyik cerita pasal bisnes je, nanti bosan le plak kowang..

Dan Nadia bercita2 jugak nak bukak pusat tuisyen / pendidikan..
Ada perancangan tapi dana dan ilmu kena mantapkan dulu..

Okeh, malaih nak berleteh banyak..
Nak kongsi dengan korang design2 SOHO yang Nadia nak buat bila ada rumah sendiri nanti..
Eh ! Kenalah berangan dan visualize, PERCUMA je kan..



Ini pilihan PERTAMA
Nampak macam serabut ye? Tapi Nadia suka, ia jimat ruang sebenarnya..
Boleh je muat dalam bilik kecil..
Tengah tu boleh letak printer dan sebagainya..
Ya Allah ! Nadia akan dapat buat SOHO ni by END OF DECEMBER 2014 !
Saya sedang mengLUA kan impian ini..



Ini pilihan KEDUA
Simple kan? Dalam gambar ni nampak bersih sebab takde ape..
Tunggulah nanti.. Tapi rasanya kena tambah satu meja kecik macam pantry :)
Ececeh, pemalas - amik jela air kat dapur ek..
Still kena ada juga untuk letak benda2 macam tu..
Nanti [DELETE] tertumpah macam mana? Kita ambil langkah berwaspada..



Pilihan KETIGA
Elegan kan ? 
Sesuai jugak untuk ruang sempit :)

InshaAllah, akan dapat..
Korang doakan tau jugak !!

PSSSSTT !! Kenapa semua design ada kosi 2 biji ?
Bukan SOHO Nadia seorang ke? Yeszza ! Sampai hujung tahun 2016 je..
Lepas tu , en suami saya akan jadi WORKING AT HOME FATHER !!

Terima kasih korang membaca dan mendoakan !!

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

20 May 2014

Tune Talk Tone Excel - Simkad Ajaib

Memperkenalkan kepada anda satu simkad ajaib yang dipanggil
Simkad ToneExcel

Untuk kita menjadi pengguna BIJAK !


ToneExcel telah mengadakan satu program dimana sebagai pengguna talian simkad ToneExcel, anda akan diberi berbagai-bagai kelebihan dan salah satunya adalah sebagai alat penjana pendapatan sampingan yang amat lumayan, dapat tiap-tiap bulan, pendapatan tersebut pula boleh diwariskan. Semuanya ini anda boleh miliki dengan hanya modal yang amat kecil.

Info Asas
* Harga sekeping Simkad ToneExcel ini adalah RM90 (didalamnya terdapat topup RM30) 

* Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk
(Dimilik oleh TuneGroup dan juga Celcom)

* Kadar panggilan seminit adalah 28 sen, SMS 10 sen.

* Untuk data pakage, RM42 sebulan (1 Gb) 


Pengenalan
Ini bukan bisnes MLM, bukan bisnes topup, ini referral program, bisnes simkad, buat kerja sekali, dapat komisyen berkali-kali selagi orang tu topup & mereka tak topup dengan kita, mereka topup di tempat-tempat biasa topup.

Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap dengan menjawab soalan2 di bawah !
Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…

Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?
(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)

Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?
(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)

Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?
(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)

Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?
(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)

Kan? Perasan tak yang selam pengunaan HP kita, kita tak dapat apa2 pun kan..
Semuanya keluar dan terus keluar - series, Nadia pun rasa rugi tau bila dapat tahu yang TTTE ni punya manfaat banyak gila even kita nak jadi seorang PENGGUNA je..

Apa manfaat dia plak?


Jadi macam mana?
Masih nak jadi pengguna HP yang setia? 
Ataupun nak beralih menjadi pengguna yang BIJAK ??

Kepada sesiapa yang nak bertukar menjadi pengguna HP yang bijak, 
Jom lakukan sekarang, bankin / transfer RM106 (termasuk caj pos) dan anda akan dapat KEISTIMEWAAN di bawah ;

1. FREE simkad ajaib Tune Talk Tone Excel
2. FREE kredit RM30
3. FREE buku panduan WOWweeeee
4. FREE table talk x'press
5. FREE flyers
6. FREE support group whatsapp, facebook, telegram etc
7. FREE 1 by 1 coaching utk belajar online dan offline
8. FREE Personal Accident dari Tune Insurance bernilai RM100k

Boleh terus PM di FB / Wassap & SMS di +6013 2558600 untuk maklumat yang lebih details !

Terima kasih,
Muhd Zanudin & Nor Nadia Syakila
TTTE's User
+6013 2558600
www.facebook.com/muhdzanudin86


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

19 May 2014

Alkisah ; Kerja Rumah

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,
Rakan bloggers, googles dan readers! Eh, ada ke orang baca ? InshaAllah - adalah peminat setia..
Nadia harap korang sihat dan walafiat tau !

Ini entri di tengah malam - terasa mencurah2 nak cerita..
Nak cerita pasal apa? Nak cerita pasa KERJA RUMAH !
Apa benda ni woi ? Ini bukan homework yang cikgu kasik, ini kerja2 rumah sebagai seorang suri rumah..

R u ready for membaca apa yang aku nak merepekkan?

As a housewife buat masa ni, Nadia memang terikat dengan banyak kerja rumah sebenarnya..
Yeah! Rumah tak ramai orang pun tapi disebabkan rumah banyak ruang yang terbuka jadi ia akan selalu dihinggapi perkataan yang dikenali ramai sebagai HABUK.

Dan untuk perkara yang kedua, sebelum ni dalam projek Kucing, Nadia ade cerita pasal kucing yang banyak tu kan - dan sehingga kini rumahnya masih belum dibina dan ia mem POO POO di merata tempat dan sekali lagi membersihkan POO POO nya termasuk dalam senarai kerja rumah yang perlu Nadia lakukan.

Seriesly, mula2 Nadia memang rasa penat dan sakit kepala gila bila fikir benda ni. Tapi, betullah ada pepatah mengatakan, better ko tengok orang yang lagi susah daripada ngko.
For me, kerja2 rumah macam ni belum lagi penat untuk dibandingkan dengan suri rumah yang ada anak2 dan berkerja. Betul tak? Mesti ada diantara korang yang kerja sambil jaga anak - tak gitu?

Sokay ! Im not tired ! Im enjoy doing this - aku sedang mengubah setting mindaku lah !




Dan, Nadia keluarkan satu jadual harian untuk buat kerja rumah..
Korang.. percayalah ! Bagi Nadia - Nadia tak mampu buat semua kerja rumah dalam sehari :)
Kena bahagikan masa dengan bisnes jugakkan ?
SUPER MOM inshaAllah mampu !

Pelan jadualnya macam ni ;
Isnin - Bersihkan sawang + sapu rumah + mop lantai
Selasa - Sapu laman + tanam pokok <apa2 kerja rumah yang outdoor>
Rabu - Basuh baju + iron baju untuk seminggu + lipat baju dsb (baju Nadia tak banyak)
Khamis - Kerja membasuh ! Basuh karpet + basuh bilik air dsb
JUMAAT - CUTI ! Sunnah kan berehat2 dan sambil beribadah di hari Jumaat
Sabtu - Bersihkan aircond + kipas + lampu + tingkap dan yang sepatutnya
Ahad - apa2 pon boleh asalkan kemas :)

Macam mana? Ok tak?
Korang doakan Nadia sukses dalam mendisplinkan diri ekot jadual ni ya :)
Taaaaadaaa..

Wassalamm ~~
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

16 May 2014

Cadangan Set Kesihatan Optimum

Mungkin ada yang berkata begini ;

" Saya ni nak je cuba suplemen Shaklee - tapi saya tak tahu nak ambil suplemen apa, macam mana? ''

" Saya dengar orang kata Shaklee ni baguslah tapi saya takde apa masalah2 kesihatan pun - so
takyahla makan ye.. ''


Ada je diantara para pelanggan yang bagitahu, diorang tak tahu nak dapatkan vitamin apa..
Sebab Alhamdulillah, mereka tiada apa2 masalah kesihatan :)

Makanan tambahan sebenarnya amat diperlukan oleh tubuh badan..
Samaada ada masalah kesihatan ataupun tidak, ini bukan statement nak menjual atau melakukan produk - bahkan ia kebenaran..

Cuba tengok gaya hidup kita, kalau kita kembali ke zaman moyang2 kita dulu..
Yes ! Mereka hidup dengan cara hidup sihat, sebab tu walaupun diorang dah tua, dah berumur tapi masih sihat :)
Kita plak ? Jawab sendiri ya..

Selain kita kawal cara pemakanan dan mengamalkan gaya hidup sihat - kita perlukan juga makanan tambahan sebagai KEPERLUAN ia bukan kehendak dah lagi tau..

CADANGAN VITAMIN : SET KESIHATAN ASAS
Merangkumi ESP + Vita Lea + Vita C + B-Complex





















Vita-Lea With Iron Formula (Multivitamin)
 Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian
 Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan system imuniti badan
 Memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
 Penting bagi proses pertumbuhan
 Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
 Melengkapkan nutrien yang kurang
  Membantu penyerapan zat dari makanan

   Sustained Release Vita-C
    Membantu dalam meningkatkan imuniti badan
    Membantu dalam penyerapan zat besi
    Membantu dalam proses pemulihansel (contohluka)
    Membina kolagen untuk menguatkan tisu dalam badan
    Menjaga ketahanan badan dari selsema
    Menstabilkan bahan kimia dalam badan

   B Complex
    Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga
    Mencegah kelesuan dan kemurungan
    Membantu kelancaran urat saraf
    Mengelakkan stress
    Mengelakkan sembelit

   ESP Soy Protein Isolate Powder
    Memberi tenaga serta rasa kenyang yang lebih lama
    Menjadikan kulit lebih berseri dan anjal
    Memulihkan pigmentasi


Siapa yang memerlukan?

1) Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua dan pelajar)

2) Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya

3) Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit

4) Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk

5) Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan focus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih

6) Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang


Jadi, jom selit order laju2 untuk seisi keluarga !!

Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?









Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

13 May 2014

Antara Syariat dan MLM : Shaklee patuhi Syariat tak?

Assalammualaikum Warahmatullahiwabarakatuh !

INI ADALAH SALAH SATU SEBAB KENAPA ANDA BOLEH MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SIDE INCOME ..

Mungkin ada yang sahabat2 yang mungkin nak join Shaklee sebagai salah satu tools untuk menjana pendapatan (tak kisahlah daripada keluarga mana pun tau - sharing is loving)

In shaa Allah, Shaklee antara Syarikat MLM yang mengikut garis panduan menurut syariah :)
Kenapa ya ?
Oke, teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut !

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya, ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju'alah. Untuk itu, syarat dan rukun jua'alah mestilah dipastikan sempurna.

6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya. Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkonsgian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

sumber:
http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/222-multi-level-marketing-menurut-shariah.html

Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?









Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

11 May 2014

Permulaan Projek Kucing


Assalammualaikum Warahmatullahiwabaraktuh !
Hai readers, bloggers merangkap friends !
Apa khabar korang? Nadia harap korang sihat2 tau..
Banyak tak anak kucing kat dalam gambar kat atas ?
Mesti ada yang suka dan akan ada jugak yang geli.. betul tak ?
Nadia memang daripada kecil memang suka kucing..
Jadi, alhamdulillah - memang suka sangat bermain2 dengan si comel ni..

Untuk sekarang ni, dalam rumah Nadia ada 12 ekor anak kucing yang baru dalam sebulan lahir..
3 ekor dalam umur 7 - 8 bulan dan juga ada 6 ekor mak2 yang dah tua dan seekor bapak tua..
Huh ! Banyak kan ngko??!!

Seronok memang seronok - tapi ada part yang tak best jugak..
Tang mana? Tang setiap kali dia 'poo poo'
Ya Allah, hari ni memang penat gila !
Duk membersihkan 'poo poo' dia - adalah dalam setengah kotak setelah dikumpul2..

Rumah Nadia ni banyak lubang kecil2 - so kalau letak kat luar..
Kucing yang dah besar2 dan pandai ni akan masuk jugak dalam rumah..

Nadia terniat nak buang sebenarnya - tapi bila borak2 dengan ayah, ayah tak sampai hati..
Ayah kata kucing ni sebenarnya rezeki..
Apa jalan penyelesaian yang di ambil buat masa ni ??

Letakkan anak2 kucing di luar rumah (dalam sangkar dan bertutup)
sebab kalau letak dalam rumah memang konfirm diberakknya..
Dan juga tutup semua lompong hot spot yg diorg suka berak tuh..

InshaALLAH, next effort is nak buat rumah kucinggggg !!
Nanti Nadia cerita pasal rumah kucing pilihan Nadia k!

Stayyy tuneedd !


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?


Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

10 May 2014

Hari Ibu


Jom lafazkan cinta dan kasih sayang pada ibu tersayang..
Jika sudah kembali kepada Pencipta, jom kita mendoakan agar mereka senantiasa berada disisi Allah bersama orang2 yang solehah..

Ibu ! Kau ratu hati ku !


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

9 May 2014

Testimoni : Meal Shakes

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !
Apa khabar pembacaku sayang? Moga sihat - ceria - berjaya senantiasa..
Baiklah, hari ini Nadia nak sambung cerita Meal Shakes..

Haaa... tahu tak apa ni Meal Shakes dari Shaklee?
Takkkk tahu ?!

Ini mesti skip en3 eden nii..

Hahah ! Takpe, jom direct ke sini >MEAL SHAKES<
Hari ini, Nadia nak kongsikan pengalaman sebenar daripada ibu2 yang memberikan anaknya Meal Shakes tau..

Apa-apu, semua kebaikan datang daripada Allah SWT, semuanya berlaku dengan izinNya ye !







Alhamdulillah , Dia juga lah yang mengizinkannya terjadi..
Jadi ada ibu2 gojes sini nak dapatkan MEAL SHAKES yang best ni ?
Sekarang tengah ada PROMOSI tau..

* Meal Shakes ni bukan anak2 kecil kita je boleh makan , ayah - mak - atuk - nenek pun boleh !


Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?


Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

7 May 2014

10 tips peroleh harta yang berkat - Us. Dr. Zaharuddin



Jom menjadi kaya !
Jom peroleh harta yang berkat serta bermanfaat dunia dan akhirat !

Saya simplekan 10 tips tu ya -
1. Banyakkan istighfar
2. Banyakkan sedekah
3. Kurangkan buat dosa
4. Jangan berhenti belajar
5. Fokus (sepenuh masa)
6. Jangan guna Islam semata2 untuk bisnes (gunakan keseluruhannya dalam kehidupan)
7. Jangan melampau dalam iklan / promosi
8. Kotakan janji
9. Dapatkan feedback - jangan syok sendiri
10. Jangan lupa bayar hutang

*dengar dan tengok juga video di atas*

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

6 May 2014

Meal Shakes ; Khas buat si manja ?

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah: 
  1. Kurangkan Ekzema 
  2. Untuk Tumbesaran 
  3. Untuk Perkembangan Minda 
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak 
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu 
  6. Untuk Anak kekal aktif 
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak 
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus 
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma 
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak 
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1 
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti 

Eh, itu untuk kebaikan anak je baru tau. Jangan ingat Meal Shakes ni anak2 je boleh makan. Orang dewasa atau yang dah besar2 ini pun boleh, TIADA MASALAH !
Apa pulak manfaat utama Meal Shakes secara umum ?

NUTRISI LENGKAP (tengok kandungan vitamin dia kat gambar atas nuh !)
MEMBANTU TUMBESARAN
ANTI OKSIDA
MENGEMBALIKAN SERI WAJAH
DETOKSIFIKASI
LAZAT !

Kata kau :
Saya macam berminatlah nak beli Meal Shakes - macam bermanfaat untuk kami sekeluargalah !
Berapa harga?

RM 113.75 / satu (harga pasaran) dan RM 91.00 / satu (harga ahli)
Memang harga ahli lagi rumah, terpulang pada anda - kalau nak join - RM 75 SEUMUR HIDUP ye!

Mahal ???
Meh nak cerita, aturan makan mealshake untuk kanak-kanak sehari bagi satu sudu kecik je.
Bukan tiap2 hari pun :)
JADI SANGAT MENJIMATKAN WANG ANDA !!

Ataupun anda lebih prefer melaburkan duit anda di klinik ?
Boleh pilih , tiada paksaan lovelies.

Alang2 ni , SEKARANG ADA PROMOSI MEI - BELI 6 PERCUMA 1
Harga pasaran ; RM 692.50 (termasuk pos)
Harga ahli ; RM 546.00 + RM 75 (keahlian SEUMUR HIDUP) = RM 621.00

Pilihlah mana lagi berbaloi kan ?
Ataupun ambil PROMOSI MEAL SHAKES (RM 546) + apa produk genapkan RM660 terus dapat KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA !

Banyakkknya pilihan ! Sayang kalau awak tak pilih !



Nak dapat produk2 kesihatan dan kecantikan Shaklee ?
Nak menjana pendapatan dengan Shaklee sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah ?









Hubungi kami ;
Shaklee Independent Distributor [1028241]
Nor Nadia Syakila & Muhd Zanudin
013 2558600
nornadiasyakila90@gmail.com
Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign