3 Tips Memasak Untuk Super Woman

8:30 am


Assalammualaikum Warahmatullahiwabarakatuh,
Selamat pagi - salam jumuah yang mulia.
Jangan lupa lazimi sunat hari Jumaat.

Baiklah, hari ni - nadia nak ajar diri nadia dan nak kongsi dengan korang 3 tips memasak untuk super woman yang super duper bz. Haaa. macam nadia dulu lah.
Tapi still juga, sekarang buat bisnes / kerja sendiri pun boleh tahan bz.

Baiklah, kredit tips kepada owner blog Adlil Rajiah.

-
-
-
-

PERTAMA
RANCANG MENU UNTUK SEMINGGU
Mudahkan kalau kita fikir2kan balik. Senang pun senang bila nak membeli barang.
Bila dah ada menu, senanglah nak beli barang, nak siapkan barang. Dan tak perlu google or berhempas pulas fikir nak masak apa ea esok? hahah.


KEDUA
SIAPKAN SEMUA BAHAN SEJURUS PULANG DARI MEMBELI
Haaa, memang great idea. Sebelum ikan ayam daging beku, kita bersihkan dan buat portion siap. Haa.. ini ayah nadia memang selalu galakkan kat rumah.
Kemudian, cili bawang semua blender je siap - siap.
Sayur pon boleh siap - siap bahagikan tau.
Mudah kan? Nak masak main ambik - ambik je.


KETIGA
SIMPAN BAHAN - BAHAN YANG DAH DISIAPKAN MENGIKUT MENU DAN LABELKAN
Canggih ke idak? Canggih sangat.
Beli la bekas plastik yang biasa - biasa tu dan buat label. 
Ya Allah, senang...

-
-
-
-

Nadia kena ikut ni. Jom !
Nak link penuh berserta gambar ? Nah, klik sini.


With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

You Might Also Like

5 comments

  1. suka dgn tips nad.. memg memudahkan kerja nak masak.. tinggal cmpak2 je kalau bahan dah siap semua kan..heee..

    ReplyDelete
  2. Jadi wanita bekerjaya atau sentiasa sibuk memang kena buat camtuh. Beli bahan mentah stok seminggu siap2 senang kan. Tinggal masak je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay ! awak mesti dah mahir ? nadia terkial lagi nak asing2kan bahan.

      Delete
  3. Yg buat lambat selalunya nak fikirkan nak masak apa......
    Yup, bila dah buat list menu mmg senang, cepat dan terancang aktiviti harian.

    ReplyDelete