Followers

5 January 2015

A Walk to Remember | 2014

JANUARI 2014


Hujung bulan 12 dan awal bulan 1 adalah minggu exam.
Exam yang terakhir untuk bergelar graduan UIAM, terima kasih Allah..
Sebab diberikan tarbiah pada awal tahun dan 10 hari sebelum walimah demam virus :)
Tiap-tiap hari cucuk ambil darah dan untuk last paper pada 10 / 1 / 2014 ditangguhkan.



Alhamdulillah, dalam kesakitan dan demam. Allah hadirkan ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handai untuk membantu 100% serta memeriahkan majlis perkahwinan saya.
Dan saya sudah bergelar Puan Nadia Syakila >> Saya Isteri Dia


Seterusnya, kehidupan PJJ suami isteri dan saya menganggur tetapi bergaji dengan Shaklee pun bermula seperti biasa. Alhamdulillah atas segala tarbiah Allah..

Sehinggalah !



APRIL 2014



Saya menjadi SUPERVISOR SHAKLEE pada bulan ni.
Alhamdulillah, bonus 4 angka dalam genggaman !

Saya meneruskan kehidupan sepanjang beberapa bulan sebagai anak, isteri (dari jauh) dan pengedar Sah Shaklee Melaka.

Seronok sangat ! Asbab Shaklee, Allah ubah kehidupan saya.
360 degree !



MAY 2014


5 bulan saya menjadi 'suri rumah'
Saya membuat keputusan untuk berkerja, nak mencari pengalaman.
Dan alhamdulillah, kerja yang saya dapat ni betul2 saya suka.
Program management ! Saya suka sangat !

Boss yang sangat baik, semoga Allah merahmati Puan dan keluarga dunia akhirat. Banyak betul yang saya belajar daripada pengalaman yang hanya 5 bulan ini.




JULAI 2014


Sekitar bulan Jun sehinggalah Ogos , adalah bulan - bulan tarbiah dan kifarah buat kami sekeluarga.
Disamping membersihkan diri dengan kedatangan bulan Ramadhan. 
Ujian silih berganti bila mak dan ayah bergilir - gilir masuk ke hospital.
Alhamdulillah, Allah mudahkan !



OGOS 2014


Baru daku perasan, raya tahun 2014. Tiada bergambar kenangan bersama keluarga mertua.
Alhamdulillah, tahun ni beraya bersama keluarga mertua buat pertama kali.
Nebes i ols ! Adat dan budaya yang berbeza membuatkan ia sangat berlainan.
Tapi seronok ! dah besar pun masih dapat duit raya tau.

Dan pertama kali juga berjauhan / beraya jauh daripada keluarga.
Sedih dalam gembira !



OKTOBER 2014 


Officially Graduated !
IIUM 30th Convocation

>> PICTURES <<



Pulangnya ayah mertua kepada Pencipta, Al - Fatihah.



NOVEMBER 2014


Program terakhir yang aku kendali sebagai Admin Exec di JRS Event.
Alhamdulillah, kenapa nadia berhenti ?
Kerana daku tidak mampu berjauhan dengan encik suami, chewah !



Alhamdulillah, our love nest.
Masih menyewa dan sekadarnya. Alhamdulillah :)



With my work station !



DISEMBER 2014


Mak sekali lagi dimasukkan ke wad.
Warded pada 28 / 12 / 2014 dan discharge pada 2 / 1 / 15
Doakan kesejahteraan mak ayah saya ye. Terima kasih.
Sekali lagi tarbiah Allah di tahun baru. Moga diampunkan segala dosa dan dipertingkatkan iman. Terima kasih Allah !

Orang berjaya, kaya dan bahagia akan selalu diuji, betul tak?
Dan inshaAllah ! 





I will be a great in my life and Shaklee business !
InshaAllah !

and your year tooo !
Thank you for reading !


--------------------------------------------------------------

With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk Shaklee yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Kesan juga berbeza keatas individu.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign