Followers

2 February 2015

Another Story For Projek Kucing

Assalammualaikum wbt,
Selamat pagi wahai rakan dan taulan.
Semoga kalian sihat dan sejahtera.

SIAPA SUKA KUCING ??
Cer angkat kaki tangan serentak. Hahaha !
Dunt wory, nadia pun tak boleh buat.

Korang,
kalau korang mengikuti blog nadia ni dah lama.
Bajet pembaca atau follower setia (ada ke orang nak follow) korang akan tahu macam mana bermulanya projek kucing nadia ni.


Series, nadia sukakan kucing.
Mak ayah melaka pun sukakan kucing. Masa zaman nadia kecik, mak selalu jadi bidan kucing. Kucing kesayangan diorang nama PUS. Ala - ala si puss and boots tu la.

Pergi mana - mana ikut aja dan tak perlu bawa dalam bekas ke apa.
Dia mati pun sebab sakit tua.

Ok, mulai 1 Februari 2015 - nadia adopted seekor kucing dari kem suami.
Anak kucing jantan. Stok kampung je.
Jom cuci mata tengok dia masa awal - awal sampai.



NAMA DIBERI : BELANG 

Masa mula dia sampai, macam tak keruan jugak tau.
Kesana kemari, tapi nasib baik dia macam dah familiar dengan suami.
Bagi makan, memang dia makan dengan banyak dan pantas.
Memang lapar betul tu agaknya.




 Nyum.. Nyum..
Suami belikan makanan kucing yang biasa je. 
Masa ni tak buat research ke apa lagi pasal kucing.

Lepas tu baru tahu yang kalau boleh bagi makanan yang 
berkualiti macam IAMS, BLACKWOOD.

Tapi ada seorang brother dari UIA ni dia dari kelab pencinta kucing, 
dia pesan bagi je apa protien yang kita makan macam ikan rebus, daging dan ayam.

---------------------------------------------

Macam mana nadia jaga ? Mula - mula tu hari risau takut dia berak bersepah tau.
Sampai je petang tu, lepas bagi makan minum sampai kenyang sebelum tidur,
nadia kurung dia dalam sangkar.

Memang dia melilau mengiaw semualah.
Tapi kena tahan untuk train dia, lama - lama dia senyap.
Esok awal pagi tu, nadia bukak dia keluar dan merayau - merayau.

Tiba - tiba nampak dia mengais, cecepat daku bawak masuk bilik air dan kurungkan.
Memang mengiaw sakan ! Tapi lepas tu senyap. Bukak - bukak toilet.
Memang dah poo poo. hahahaha !
Goooodddd boyyy !


SELESAI HARI PERTAMA


Nak tahu apa yang berlaku seterusnya?
Nantikan update projek kucing nadia ok !
* Tak mudah dan tak susah tau..

Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign