Followers

19 March 2015

Bersyukur, walaupun sekecil perkara..

Seringkali terlupa nikmatMu,
Datang tiada jemu,
Bila terhimpit mulalah,
Mencari dan menyebut namaMu,
Barulah merasai makna sebenar erti syukur..

- Erti Syukur, UNIC

=======================================================

Terngiang - ngiang kat telinga nadia ni dengan lagu UNIC - Erti Syukur.
Allah , Assalammualaikum wbt kawan - kawan yang ceria !
Semoga kalian sihat dan sejahtera sokmo..

BERSYUKURLAH, WALAUPUN SEKECIL - KECIL PERKARA
Sikap yang selalu kita lupa kan? Kebiasaanya..

Baru tengok slip gaji, dah rasa gaji bulan ni tak cukup.
Bila nak makan, dah rasa makanan tu tak cukup,
Kita selalu pertikaikan itu,
Kita selalu cakap kalau, kalau, kalau.
Kan ??

Sejujurnya, nadia pun tak pernah lepas dari buat kesilapan ni.
Bila bonus Shaklee masuk, rasa macam eh, alah... tak cukup nak beli itu ini.
Semoga Allah ampunkan dosa nadia, inshaAllah.

Tetapi percayalah, 
Bila Allah dah tarbiah, kita akan terkesima.
Haaaaa, patutlah rezeki aku susah nak masuk,
sebab aku kurang atau tidak bersyukur walaupun benda kecik !

Jom kita bersyukur,
bersyukur walaupun dapat untung 10 sen,
bersyukur dapat makanan walaupun order lambat sampai,
syukur dan syukur dengan semuanya !

=======================================================

Dan hari ni, nadia nak share rasa SYUKUR nadia tau.
Sebab nama nadia dan suami keluar dalam majalah Shaklee yg disebarkan keseluruh Malaysia ~ heee, takdelah jual kat mana2 kedai, dapat free je pong.
 












































Alhamdulillah, bersyukur tak terhingga.
Sebab dapat lepas tangga pertama sebagai SUPERVISOR SHAKLEE.
Nama dengan suami pulak tu, heeee.

Masih ada banyak lagi tangga yang nadia nak daki,
Masih ada ramai lagi orang yg nadia bantu, dari segi kesihatan dan ekonomi,
Masih banyak,  masih ramai.
Doakan nadia tau !

>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dan ini pulak jemputan untuk pergi SHAKLEE MOTIVATION DAN RECOGNITION RALLY.
Ala - ala NATIONAL CONFERENCE SHAKLEE tapi untuk kawasan MELAKA je.

Nak sedut aura, nak dengar perkongsian ilmu daripada mentor2 hebat.
Tak sabarnya, inshaAllah.
























Ada orang Melaka nak pergi ?
Jomlah pergi sama2, nanti roger nadia tau.
Jangan lupa add fb nadia <3

Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

1 comment:

  1. Moga kita bersyukur dgn nikmat yg diberikan. :)

    ReplyDelete

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign