Followers

23 May 2015

Review : ASUS Zenfone 6

Assalammualaikum ! 
Selamat pagi, haaa..
Pagi ni nadia nak buat review. Alang - alang kita memang guna ASUS ZENFONE 6 kan.
Basically, nadia ambil review ni dari www.bistaricorner.com jugak.
























Nadia baru 2 kurang lebih gitu la guna Zenfone 6,
Ini pun pemberian suami sebab my Samsung Grand i9082 dah tak mampu nak menampung segala aplikasi yang ada, al maklum la untuk edit gambar je dah 2 - 3 aplikasi tak masuk instagram, segala wechat, whatsapp dan telegram dan sebagainya.

Alhamdulillah,
pemberian suami yang tak ternilai, dia bagi pakai ni sebab suruh buat bisnes bebetul.
before ni Samsung tu pun dia bagi, before kahwin lagi. ok stop !

Jom review hp ni.


































Kelebihan
  • Harga murah
  • Spec memang mantap
  • Screen besar - memang puas hati lebih2 lagi yang nak bisnes tu
  • Untuk main game ? Grafik terbaik dan memang takda hang - hang
  • Tengok video HD memang cun abis - clear !
  • Rakam video pun clear tau (rakam video untuk assingment Kelab Nutrisi)
  • Macam-macam apps ASUS yang bagus (Cth: Do It Later)
  • Ada function “One Hand Mode” , sangat applicable
  • Bateri agak tahan lama. Heavy duty pun boleh sampai 1 hari
  • Dari segi support, memang ASUS selalu update dia punya firmware untuk fixed bugs. Cara update boleh baca kat sini

Kelemahan
  • Dalam sebulan mesti ada hang. Kene tekan power lama-lama untuk off dan tekan bali power untuk onkan semula. Tak tau la sebab android ke atau sebab phone.
  • Biasanya akan problem dengan facebook. Yang ni korang kena update firmware. Nanti dia akan auto delete Facebook default by ASUS. So korang kena reinstall balik facebook guna google play. Cara nak fixed boleh baca kat sini
  • Berat sikit la. Tak macam smartphone yang mahal.
  • Wireless tak berapa stabil untuk phone baru. So, kena update latest firmware. Cara update boleh baca kat sini

Bagi aku la, dari 5 bintang, aku bagi rating 4.5 bintang untuk ASUS Zenfone 6. Murah tapi spec memang terbaik. Tak tau la berapa lama boleh bertahan ni. Nak tengok lifetime lak sejauh mana ASUS Zenfone 6 ni boleh bertahan - Bistari Corner


Untuk nadia, memang sangat best ! I pun suka hp yg besar2 ni ha.
Terbaik ok, sesiapa yang bajet terhad tapi nak dapatkan hp yg spec tinggi, go for it.
Lagi pulak, ASUS punya brand not bad. - Nadia Syakila

Semoga bermanfaat !


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

2 comments:

  1. terima kasih dgn info nie.dulu teringin nk cube zenfone tp lastly beli note 2.

    ReplyDelete

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign