My Vision Wall

10:42 pm

Assalammualaikum,
hai hai hello.

Malam ni nadia kongsi dengan korang la pasal VISION BOARD - pernah dengar?
Ini adalah dinding bilik tidur nadia,
penuh dengan tampalan target dan impian,
alhamdulillah ada yang tercapai dan ada lagi yang belum. 

Banyak lagi yang belum.
Tapi nadia yakin,
Allah akan makbulkan juga,
lambat atau cepat, kena dengan usaha dan doa serta izinNya, ia akan tercapai satu satu. 

Penting ke ada vision board ni?
In my case, vision wall lah ceritanya.


Sangat penting sebab kita boleh tengok,
kita boleh sedar tentang apa yang kita perlu buat untuk capai impian kita. Tak boleh malas malas, tak boleh lengah lengah.

Kalau perasan,
dulu masa sekolah kalau ada program motivasi mesti penceramah suruh tulis dan letak depan meja belajar nak berapa A. Nadia buat je walaupun tak tahu kenapa.
Dapat target SPM.
Dapat masuk UIA.

The power of writing dan vision board.
Cubalah ! Dia membantu "menyedarkan" minda separa sedar kita dan mendorong perbuatan kita.

Jom capai dan genggam impian sama sama.

#NadiaSyakila
#VisionWall
Semoga bermanfaat !

You Might Also Like

1 comments

  1. exactlyyyy, dulu zaman uni saya ada vision wall. Everytime rasa down, pandang wall ada macam2 benda yg dapat naikkan semangat balik - kata2 semangat, ayat Quran, gambar family, travel photos :D rindunya dinding ituuuu.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete