Followers

Bisnes Shaklee

Assalammualaikum Warahamatullahi Wabarkatuh & Selamat Sejahtera..

Apa kebaikan dan manfaat apabila saya menjana pendapatan dengan Shaklee ??
Jom baca dan fahamkan lebih 10 kelebihan yang ada apabila anda menjadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR dan menjana pendapatan dengan Shaklee !

1. DUIT MASUK TIAP2 BULAN DALAM AKAUN A.K.A BONUS
Boleh percaya ke? Senangnya nak dapatkan duit kalau macam tu... Ye, saya tak tipu - memang setiap bulan akam masuk bonus , anda nak berapa ? 2 angka ? 3 angka ? Saya dah rasa sampai 3 angka tapi pastikan anda jangan jemu dan perlu berusaha.. Disini, anda yang akan kawal / control bonus anda.. 
InshaAllah - bulan ini saya akan merasa 4 angka :)

2. UNTUNG JUAL PRODUK
Wahhh BONUS DAPAT, UNTUNG PUN DAPAT. Bila buyer anda tu bukan member SHAKLEE, automatik korang akan dapat 20% keuntungan tau. Contoh macam ESP harga jual RM150, RM121 untuk harga u all. Takkan kan ke kat situ je dah untung RM29. Sebab tu berebut-rebut nak jadi ahli Shaklee sbb x nak sy dapat untung RM29 tu.. Itu baru satu kan ??
Cuba congak, banyak tak yang u all dapat ?

3. SAYA KEJA DARI RUMAH JE. X PERLU KELUAR RUMAH PUN.
X perlu nak start enjin kereta tiap2 pagi g tempuh jammed ke tempat keje.
Kita brhubung dengan customer segalanya secara online. X perlu nak pergi ketuk rumah orang dari rumah ke rumah jerit "Kak nak beli Shaklee?"
Keep sharing dgn orang apa yg rasa terbaik utk mereka, confirm inbox & wassap akan masuk "Kak nak beli SHAKLEE boleh?", "Nak order set ni?"

4. X PAYAH BERATUR TUNGGU GILIRAN KAT PEJABAT POS
Aikkk x kan la wat online bisnes x payah g pejabat pos??? Betul lah... Kalau customer order, kita pun order je dari website, terus direct Shaklee pos kan barang pd customer kita. Senangkan! Kecuali kalau yg ada nak minta COD area berdekatan dengan rumah2 sy ni sy akan hantarkan.

5. PELUANG UNTUK JADI WORK AT HOME MUMMY (WAHM)
Inilah cita2 saya dari habis study sampai bila2. Sy nak jd suri rumah yg ada kelulusan & ada pendapatan sendiri. Dan sy tahu ini jugalah impian ibu2 kat luar sana. Member2 sy pun dah berapa ramai yg mengadu begini bila dah ada keluarga sendiri.
Bukan jadi suri rumah poket kosong ye, tapi suri rumah yg mempunyai 4,5,6angka dalam poket tiap2 bulan.

6. AKAN DIBANTU OLEH MENTOR2 SHAKLEE
Ala dak ayu ni ckp boleh la dia dah biasa meniaga, ada customer sendiri. Haiihhh siapa cakap gitu. Mostly customer Shaklee sy bukan customer kat Miss Yuyu Collection sy ye. sbb sy x promote Shaklee kat situ.hehe.
Saya pun macam korang, mula Shaklee dari zero. Tp mummy sy (upline la kira) selalu coaching sy, sy keep update perkembangan sy. Macam td tu. Coaching pun through online je, x perlu kluar rumah. Jadi dia akn bimbing u all dari ZERO TO HERO. Tp kena pandai pilih rumah juga, jgn trsalah masuk rumah yg mummy nya tidak pedulikan anak2 mereka. ada jg mmber SHAKLEE yg dari group lain, yg tanya2 sy pasal SHAKLEE ni, dari situ kita tau kelemahan group mereka.

7. RISIKO??? RISIKO KOSONGLAH!
Modal keahlian RM75. Murahkan. Untuk seumur hidup pula tu. Itulah modal anda, x perlu nak kuar modal beribu-beribu untuk simpan stok. Shaklee x ajar anda begitu.
Tiada risiko macam SKIM CEPAT KAYA yang suruh anda labur2 duit ribu2, pastu lesap duit tu.
Produk Shaklee dah lebih 50 tahun dari zaman nenek moyang kita dulu. Takkanlah produk yg menipu mampu bertahan selama tu kan. Lepas tu siap berebut2 semua orang join pulak tu.

8. MODAL YANG SANGAT RENDAH
Modal mcm sy cakap td RM75 untuk pendaftaran seumur hidup. Murahkan....
Dari modal RM75 anda boleh jana pendapatan hingga ke 5,6 angka. siapa x nak kan?
Saya dah merasa, dari modal 2angka jejak ke pendapatan 3angka & insyaAllah akan jejak ke 4,5,6 angka.

9. MESRA KELUARGA
Kalau isteri masuk SHAKLEE, suami pun boleh join sama. Kalau suami masuk, ISTERI pun akan automatik jadi keluarga SHAKLEE.
Anak2? Don't worry setiap kali ada gathering SHAKLEE, atau bengkel ke anak2 pun leh join sekali, macam2 aktiviti untuk anak2 pun disediakan. Sebab tu dikatanya mesra keluarga.
Kalau isteri dapat jalan kat red carpet, suami pun leh jalan sekali. Tu la impian syy sbenarnya.

10. PRODUK BERKESAN & SELAMAT
Alhamdulillah produk memang puas hati. Ada sijil HALAL & kelulusan KKM.
So memang xde was-was. Bahan semua semulajadi. Tanpa bahan kimia.

11. PENINGKATAN ROHANI DALAM DIRI
Lebih2 lagi sebagai umat Islam, sentiasa memperbaiki diri dan merubah menjadi yang lebih baik adalah satu tuntutan. Dalam Shaklee (esp group jutawan kami) ini adalah satu aspek yang sangat dititikberatkan. Ingin sy kongsikan - antara tips2 kami dan mentor2 untuk berjaya seperti solat tahajud , solat dhuha dsb. Antara prinsip yang selalu dipegang ialah - bonus berlambak2 tu yang kita dapat semua pinjaman daripada Allah , mungkin bukan hak kita pun..
Nampak tak ? Bila lagi nak dapat peluang begini. Bagi saya - semangat lebih tinggi bila kita melakukan sesuatu kebaikan dan kerja itu dalam berkumpulan..

12. PELAN MLM YANG SUPPORTIVE
Sebelum ni , saya juga pernah menjadi ahli MLM di syarikat2 lain. Kebanyakkan lebih mengamalkan sistem pyramid atau dalam bahasa panjangnya menggunakan downline2 untuk naik ke atas. Tetapi tidak Shaklee - ia sangat supportive dan membantu antara satu sama lain.
Contoh ; Untuk naik ke rank yang lebih tinggi , kita perlu naikkan juga anak2 kita ke rank atas..
kita tolong dia, kita support kita dalam masa yang sama dia perlu meyokong kita.. nampak? jelas?

13.MLM SHAKLEE menepati syara'
Alhamdulillah, ini yang perlu diutamakan. Mencari yang halal itu satu kewajipan, kita dah tahu dah produk dia Halal - macam mana pulak dengan pelan pemasarannya ?
Untuk isu ini saya akan kongsikan input yang kami kongsi didalam group kami dengan lebih mendalam lagi di [SINI]

*******************************************************************************









Macam mana ? Cukup kuat untuk mengajak anda sambil2 duduk rumah , kemas rumah, jaga anak ataupun sedang2 menganggur tu ?
Jom sama2 ubah kehidupan, bukan setakat dunia malah membawa ke akhirat !!

Benarkan saya,
Nor Nadia Syakila
Shaklee Independent Distributor
1028241
013 2408600
www.nadiasyakila.blogspot.com

Idea asal : Miss Yuyu
Gubahan : Nadia Syakila

♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

No comments:

Post a Comment

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila.blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign